Utorak 19. mar 2024.
Kosovo

ANTISRPSKA KAMPANJA ODJEKUJE JUŽNOM MITROVICOM: Pogledajte prevod SRAMNOG letka koji dele ALBANCI (FOTO)

Tanjug/​Sava Radovanović
U južnom delu Mitrovice pre nekoliko dana su se pojavili leci u kojima grupa "Oshtima" poziva "na mobilizaciju", kao i na patroliranje delovima severa pokrajine gde žive Albanci.

Pokret "Oshtima", koji je potpisao ovaj proglas, navodi kao razlog za to navodne pretnje "po teritoriju i albanski narod“, a koje vide u najavama pojedinih političara za "korekciju granica", prenosi Kos sev.

Ova grupa na mobilizaciju poziva zbog "sumnjivih osoba" za koje oni tvrde da su primećene u ovim selima i koje su se navodno lažno predstavljale, a koje, kako se u ovom letku navodi – govore srpski.

Oštra reakcija Moskve: Pod hitno rasformirati sve kosovsko-albanske oružane formacije

Te osobe su, prema mišljenju ove organizacije, „obeležavale teritoriju“ koja će navodno „ponovo biti okupirana“.

Sadržinu sramnog letka prevodimo i prenosimo u celosti:

STIŽE PODRŠKA SRBIJI! Velika EVROPSKA DRŽAVA rekla "NE" VOJSCI KOSOVA! "Kfor odmah da je RAZORUŽA!"

POZIV ZA MOBILIZACIJU

"Ovaj poziv za mobilizaciju je polazna tačka pažnje za zaštitu severnih albanskih teritorija i bića, vrste, naše krvi i albanskog bića. Podizanje svesti koje služi za stvaranje jednog novog Albanca, organizovanog, domoljuba i uvek spremnog. Sada nakon rizika od rasparčavanja jednog značajnog dela teritorije čime su ugrožene zone sela Bajgorske Šalje na severu, posredstvom još jedne od laži i manipulacija korumpiranih političara koji upotrebljavaju reči poput „korekcija granica“ otvara mogućnost za oružane konflikte.

U tri sela šaljske zone, odnosno selu Čabra, Vlahija (Vlahinja) i Selac, ali i u selim Lipa, Boljetin, Žaže, Košutovo, Ceranjska Bistrica, koja pripadaju opštinama Zvečan i Leposavić, žive sa strahom da će zaista doći do razmene teritorija, što podrazumeva da severne opštine pripadnu Srbiji, zajedno sa albanskim selima. Prijavljena su sumnjiva lica, koja se predstavljaju kao Mađari, ali su ih seljani čuli da pričaju na srpskom jeziku. Oni nisu posedovali ni dokumenta niti bilo šta što su im tražili seljani.

Predstavili su se kao radnici koji traže područja koja poseduju podzemno bogatstvo, i tom prilikom su markirali zemlju sa nekim prepoznatljivim znakovima. Sumnja se da se radi o obeležavanju granica teritorije koju su planirali da ponovo okupiraju. Poštovani, vi koji osećate albansku krv u vašim venama, pozvani ste da se prisajedinite jedan sa drugim i povežete se u čvor kao jedan jedinstven organizam.

Posle formiranja "Vojske Kosova" POČELA MOBILIZACIJA NA GRANICI SA SRBIJOM: Albanci se grupišu u Lipkovu

Da se organizujemo na dobrovoljnoj bazi, da se formiraju patrole i straže, počevši od zona šaljskih sela, koja su ugrožena, takođe i kod Suvog Dola, kod Tri solitera, kod ibarskog mosta i u okolini.

Da se identifikuje ovaj otrov koji prouzrokuje rizik za teritoriju ali i civile. Da mislimo o teritoriji i bezbednosti albanskih građana, da na svojoj zemlji ne žive kao manjine i ugroženi, za bezbednost članova naših porodica i naše dece, za budućnost našeg albanskog naroda. Da objavimo rat i otpor riziku koji nam preti i da potisnemo i gazimo sve što umanjuje naše biće, samo i samo zbog toga da ostvarimo Pobedu, Slobodu i Ujedinjenu naciju. „Jedna Krv – Jedan Jezik – Jedna Zemlja"

SRPSKI AMBASADOR U MOSKVI: "Vojska Kosova" produžena ruka OVK koja je sprovodila ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA

letak
Foto: SD
Foto: Srbija Danas

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd