fbpx
Skip to main content
Arifi

ARIFI "SANJA" REFERENDUM ZA PREŠEVSKU DOLINU: Šta zahtev za uključivanje u pregovore znači za jug Srbije?

Foto: Printscreen/Youtube/Vranjskatv
Gradonačelnik Preševa zatražio o Kurtija da se uključi u dijalog Beograda i Prištine

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi zatražio je od verovatnog budućeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da albanski predstavnici iz opština na jugu centralne Srbije učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine.

- Učešće Preševske doline u dijalogu je neophodno. Očekujem od nove Kurtijeve vlade da budemo učesnici ovog dijaloga - rekao je Arifi za Kosova preš.

Objasnio je da je jedan od razloga to što mladići i devojke koji studiraju na Kosovu ne mogu da se zaposle u opštini Preševo jer im diplome nisu priznate.

Govoreći o ujedinjenju Kosova sa Preševskom dolinom, on kaže da za to postoje uslovi, ali insistira da se ne prihvati nikakva razmena teritorija niti korekcija granice, prenosi Kosovo onlajn.

- Trebalo bi da se pridružimo na osnovu referenduma Republici Kosovo, ali uz određene uslove. I eto nas u liniji sa Aljbinom. Uslov broj jedan je da ne sme biti razmene teritorija. Uslov broj dva je da promena granica ne znači parcijalizaciju doline. Međunarodna podrška je treći uslov - rekao je Arifi.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd