fbpx
Skip to main content
Petar Petković

"NEKA NIKO NE SANJA O MILITANTNIM SNOVIMA PREKO LEĐA SRPSKOG NARODA" Odjekuje Petkovićevo upozorenje Hrvatskoj!

Foto: SD/ilustracija/PrintscreenYoutube/Jutarnji Program TV HAPPY
Hrvatska provokacija narušava osećaj bezbednosti srpskog naroda na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da bi eventualnim formiranjem hrvatskog vojnog kampa na KiM bili prekršeni Rezolucija SB UN 1244, princip dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske i ugrozila bi se bezbednost srpskog naroda na prostoru južne pokrajine.

"TREBA NAM OTVARANJE FABRIKA, A NE ZVECKANJE ORUŽJEM" Srpska lista protiv izgradnje bilo kakve baze na Kosmetu

"TREBA NAM OTVARANJE FABRIKA, A NE ZVECKANJE ORUŽJEM" Srpska lista protiv izgradnje bilo kakve baze na Kosmetu

HRVATIMA STIGAO ODGOVOR IZ BEOGRADA: Strani vojnici na Kosovo i Metohiju samo po Rezoluciji 1244!

HRVATIMA STIGAO ODGOVOR IZ BEOGRADA: Strani vojnici na Kosovo i Metohiju samo po Rezoluciji 1244!

HRVATI NE PRESTAJU SA PROVOKACIJAMA: Poslali ministra u Prištinu, razmaštao se o hrvatskom vojnom kampu na Kosmetu

HRVATI NE PRESTAJU SA PROVOKACIJAMA: Poslali ministra u Prištinu, razmaštao se o hrvatskom vojnom kampu na Kosmetu

Petković je ocenio da su današnje najave hrvatskog ministra spoljnih poslova probudile kolektivna sećanja srpskog naroda na 1941. godinu, ali i na devedesete godine i sva strašna stradanja Srba upravo od strane Hrvata i hrvatskih vojnika.

Pozvao je na mir i istakao da ako neko pokušava da gradi mir tako što preti državi Srbiji i najavljuje otvaranje nekakvih vojnih baza na prostoru Srbije, između ostalog ugrožava i bezbednost srpskog naroda na KiM koji se oseća nebezbedno.

Ističe da je se srpski narod još nebezbednije oseća jer se sve to dešava u danu kada južni deo Kosovske Mitrovice potpisuje ugovor sa tzv. vojskom Kosova o predavanju brda Crnuša za formiranje vojne baze tzv. vojske Kosova.

- Krši se Rezolucija 1244, krši se princip dobrosusedskih odnosa između Srbije i Hrvatske i ugrožava se bezbednost srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. To su ozbiljne provokacije, ozbiljni napadi na koje nećemo ostati nemi - poručio je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ranije u saopštenju Kancelarije za KiM Petković je naveo da očekuje jasnu i nedvosmislenu reakciju zvaničnika Evropske unije i Brisela, koji, kako kaže, mora stati na put ovakvom zveckanju oružjem, koje dolazi od zemlje koja je članica EU.

Nema sumnje da je reč o otvorenoj provokaciji Hrvatske na račun Srbije i udaru na dobrosusedske odnose koje naša zemlja neguje sa zvaničnim Zagrebom, uprkos učestalim provokacijama, ocenio je Petković uz poruku da Srbija neće na provokacije odgovarati jezikom provokacija, ali da neće ni blagonaklono gledati na ovakve pretnje koje unose nemir u živote Srba koji su već jednom iskusili "Pogrome" i "Oluje".

- Zato, neka se niko ne zavarava da će bilo kome biti dozvoljeno da svoje militantne snove ostvaruje preko leđa srpskog naroda. To se neće dogoditi - poručio je Petković, a navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd