fbpx
Skip to main content
OVK

DOLIJAO! Počinje saslušanje bivšeg komandanta OVK Mehmetija

Foto: Profimedia/ilustracija
O okolnostima zločina koje su tokom poslednjih sukoba na Kosovu i Metohiji počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova danas će najverovatnije u Prištini biti saslušan bivši komandant Nazif Mehmeti.

Njegov branilac Tahir Recaj izjavio je za Zeri onlajn da je njegov branjenik dobio poziv za saslušanje, ali da u pozivu nije naznačeno da dođe u Hag, pa otuda zakjučak da će Mehmeti biti saslušan u Kancelariji Specijalizovanog tužilaštva u Prištini.

DANAS PADA TZV. KOSOVSKA VLADA?! Održava se SASTANAK od kog sve zavisi, potpuni raskol između Tačija i Haradinaja

- Ne znamo tačno mesto ili tačno vreme saslušanja, ali čekamo da nam jave. Mislim da ćemo biti intervjuisani u Prištini, ali još uvek nemamo nikakvu potvrdu od tužioca - rekao je juče Recaj za Zeri.

OVK
Foto: Profimedia/ilustracija

Recaj je ranije izjavio da ne zna u kom svojstvu je pozvan njenog klijenti, kao svedok ili kao osumnjičeni.

"Takse neće biti ukinute ni sutra, ni prekosutra" Nove, bahate poruke stižu iz Prištine

- Još nismo informisani o tome u kom svojstvu je Mehmeti pozvan, ali verujem da bi i to trebalo da nam kažu pre saslušanja - rekao je advokat.

Mehmeti je još pre nekoliko meseci dobio poziv za saslušanje koje bi trebalo da bude obavljeno danas, sutra i u četvrtak.

Inače, u Hagu su, početkom januara, saslušana samo dvojica pripadnika tzv. OVK, bivši komandanti, Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd