fbpx
Skip to main content
Kosovo

Dotakli DNO ne bi li dobili lažnu državu: Albanci koriste SILOVANE ŽENE za skupljanje političkih poena!

Tanjug/​Sava Radovanović
Nova sramota privremenih vlasti

Na poziv privremenih institucija u Prištini da se prijave žrtve silovanja u ratu na KiM odazvalo se oko 800 osoba, od kojih je samo nešto više od 100 ostvarilo pravo na mesečnu nadoknadu u iznosu od 230 evra jer su pretrpeli seksualno nasilje tokom sukoba, pišu mediji i dodaju da su ti zvanični podaci daleko od broja od 20.000 žena za koje lideri Albanaca tvrde da su bile žrtve silovanja.

Zatražena smena Pacolija zbog seksizma: Primitivac pokušao da ponizi SRPKINJE jer je pukao u Interpolu!

To je nedavno u svom govoru u UN pomenuo tzv. predsednik Hašim Tači, a upravo su eksperti UN uradili izveštaj o žrtvama seksualnog nasilja na KIM, u kome se kaže da se ne zna njihov tačan broj i da ta računica nije tačna, jer nije izvedena po "pravoj formuli".

Kako se navodi, "projekat povećanja broja žrtava" najviše je "gurala" bivša predsednica takozvanog Kosova Atifete Jahjaga, koja i danas sva svoja diplomatska poznanstva koristi u svrhu širenja propagande, i pri tome ne pominje da je među žrtvama bilo i Srpkinja, Romkinja i predstavnica ostalih nealbanskih zajednica.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da tvrdnje Albanaca ne stoje.

- Broj ne umanjuje stravičan efekat ovakvog vida nasilja na svaku žrtvu pojedinačno, ali isto tako spekulisanje brojevima ne doprinosi ostvarivanju pravde i vodi politizaciji i usporavanju procesa pomirenja - rekao je Dačić i dodao da Albanci koriste broj od 20.000 silovanih žena i pozivaju se na Svetsku zdravtsvenu organizaciju koja taj podatak uopšte ne poseduje.

dačić
Ivica Dačić
Tanjug/​Sava Radovanović

Blagica Radovanović iz nevladine organizacije "Santa Marija" iz Zvečana kaže za list da nema zvaničnih podataka o broju silovanih i dodaje da je među žrtvama bilo i Albanki i Srpkinja.

- Brojka o 20.000 o kojoj govore albanski političari izvedena je samo za svrhe projekta stvaranja nezavisnog Kosova. Ona je daleko od istine i služi samo kao deo lobiranja za albansku nezavisnost - rekla je ona i navela da se zalaže da se dođe do pravog broja žena koje su pretrpele traume.

Poruka analitičara iz Moskve odjeknula Balkanom: Ruska vojska može da obezbedi potpunu sigurnost Srbije

Mediji navode da su Albanci scenario o "naduvanom" broju žrtava preuzeli od Bošnjaka, koji su tvrdili da je u BiH silovano više od 200.000 muslimanki, dok je u izveštaju britanske političarke Ane Vurburton otkriveno da je silovano 10 puta manje - 20.000 muslimanki.

BONUS VIDEO: Kada vidite šta tamo rade ljudi na -37 stepeni, odmah ćete prestati da se žalite na hladnoću

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd