fbpx
Skip to main content
Albanci, Albanija

"Dugujete nam još, Miloševićevi četnici! SPREMITE SE ZA ALBANSKO PROLEĆE!": Stigla PRETNJA za Srbiju iz Albanije!

Foto: Profimedia/ilustracija
Kurti je u Tirani rekao da "u Albaniji i na Kosovu treba svi da počnu da se spremaju za albansko proleće"

Lider pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti reagovao je oštro na susret Premijera Albanije Edija Rame sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Fatmirom Ljimajem i Bedžetom Pacolijem.

LAZANSKI O TREĆEM SVETSKOM RATU: Počinje na Balkanu? Mi smo već u sukobu sa Prištinom! (VIDEO)

Kurti je u Tirani rekao da "u Albaniji i na Kosovu treba svi da počnu da se spremaju za albansko proleće". On je rekao da je "vreme za ujedinjenje albanske nacije". 

- Mislim da je premijer Albanije pronašao neadekvatne saradnike na (tzv.) Kosovu, koji rade samo u svoju korist, i u fokusu im nije ni nacionalni interes ni država Kosovo - rekao je Kurti. 

Demonstracije u Tirani
Foto: Profimedia

On je dodao da i tzv. Kosovo i Albanije moraju da se spreme za "albansko proleće". 

- U ovim uslovima, kad smo ekonomski slabi, a naše vojske gotovo da ne postoje, imperativ je da se albanski narod usmeri na odbranu svog nacionalnog zadatka, ujedinjenja, i integracije u Evropu - rekao je Kurti i naglasio da svi na tzv. Kosovu treba da kažu "da" pridruživanju Albaniji, umesto "cenkanja sa Srbijom". 

Ništa nisu shvatili! Sad je i zvanično: Lažna država PONOVO ZATRAŽILA prijem u Interpol

- Mi kažemo - pristupimo Albaniji, ne cenkajmo se sa Srbijom. Ujedinjenje sa Albanijom treba da nas poveća, ne da nas smanji. Oni hoće da ukaljaju reč unija sa šemama povezivanja Albanije i Srbije. Mi ništa ne dugujemo Srbiji, Srbija mnogo duguje nama - rekao je on. 

- Duguje nam Istočno Kosovo - Preševo, Bujanovac, ali duguje i smrti 10.000 civila Albanaca, 20.000 albanskih devojčica i žena, proteranih milion Albanaca, opljačkane penzije, banke, muzeje... A sada pravimo ustupke državi koju vode Miloševićevi četnici - "zaključio" je Kurti.

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd