fbpx
Skip to main content
Dragomir Anđelković

GOTOVO JE, VIŠE NEMA SMISLA: Vreme je da Srbija odustane od Briselskog sporazuma

Foto: Printscreen/TV Happy
Ako Zapad nije spreman da natera Albance da se ponašaju civilizovano, onda se moramo vratiti na neke ranije modele

Priština sabotira proces pregovora i izaziva ekscesne situacije, jer evidentno želi da pokaže Beogradu da je nemoćan i da ona kontroliše stanje na terenu na Kosmetu, ocena je političkog analitičara Dragomira Anđelkovića.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

STALNI IZVESTILAC ZA KIM REFERISAO EU: Političari lažne države će poludeti kad čuju njen zaključak

STALNI IZVESTILAC ZA KIM REFERISAO EU: Političari lažne države će poludeti kad čuju njen zaključak

"MORA SE PREDSTAVITI VUČIĆU" Izneta nova provokacija: Ultimatum Srbiji jedino rešenje za sporazum sa Prištinom

"MORA SE PREDSTAVITI VUČIĆU" Izneta nova provokacija: Ultimatum Srbiji jedino rešenje za sporazum sa Prištinom

Komentarišući odluku Prištine da direktoru kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću ne dozvoli ulazak na Kosmet, kako bi posetio poplavljena područja u srpskim sredinama i odneo ugroženima pomoć, Anđelković kaže da za vlasti u Prištini ne postoje ni humanitarne, ni ljudske situacije, već je sve politika.

- Mislim da bi ovo za Srbiju trebalo da bude krajnja poruka da je vreme da odustanemo od svega onoga što smo prihvatili u Briselu, jer ako Zapad nije spreman da natera Albance da se ponašaju civilizovano, onda se moramo vratiti na one modele koje smo imali pre Briselskog sporazuma - rekao je Anđelković.

Ima načina da sve funkcioniše

To znači, kako je naveo, da je vreme da "Srbija uspostavi sve svoje institucije na severu Kosova i da naš sistem funkcioniše kao što je ranije funcionisao, pa našim funcionerima onda neće ni trebati dozvole Prištine".

- Kao što su ranije postojali alternativni putevi oni se mogu i sada uspostaviti - rekao je Anđelković.

Stav takozvanog kosovskog premijera Avdulaha Hotija da neće biti ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, i traženje recipročnog priznanja Srbije i Kosmeta, Anđelković ne vidi samo kao deo predizborne kampanje, jer, kako kaže, Albanci se i kada nije predizborna kampanja drže istih stavova.

- Njima dogovor koji smo postigli ništa ne znači. I to treba Srbiji da bude pouka. Oni ne žele bilo kakva kompromisna  rešenja i insistiraju na maksimalističkom konceptu kad se radi o njihovim interesima i u tome su vrlo uporni. Mislim da je vreme da se vratimo ozbiljnijoj borbi za svoje interese, a ne da verujemo u kompromis koji je nemoguć - rekao je Anđelković.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd