fbpx
Skip to main content

"Haradinajev klan umešan u terorističke napade u Londonu i Madridu!" (VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" je predsednik skupštinskog odbora za KiM, Milovan Drecun.

- Prvo što su uradili ovi iz međunarodnih misija išli su po kućama i tražili oružje. I to što je bilo oružja, i sa dozvolama, oduzeli su, ali nisu Albancima. Albanci koji se kreću po organizovanim kriminalnim grupama imaju dozvolu za oružje. Po podacima UN ima 500.000 komada različitih vrsta oružja kod Albanaca, u pitanju je ilegalno oruže. Dakle, ne švercuje se samo droga već i oružje - rekao je Drecun i izneo jedan interesantan podatak: 

 - Eksploziv za javni napad u Londonu i Madridu došao je upravo iz Albanije, iz magacina albanske armije i to je Haradinajev klan bio uključen u to. Šverc oružja je veoma unosan posao. Najlakše ga je naći na Kosmetu. Municiju možete da kupite bilo gde, kada ne postoje institucije, kada one ne funcionišu kako bi trebalo, kada su korumpirane, kada imate tajnu vlast... Kosovo je slobodna teriotrija za delovanje mafije. Tamo gde vlada mafija, ljudi su potpuno neslobodni, oni su taoci tih mafijaških poslova i toj mafijaškoj hobotnici odgovara da postoji Velika Albanija. Odnosno, da formalno postoji, a da oni mmogu slobodno da se kreću i rade svoje ilegalne poslove i to sve pred očima međunarodne zajednice - tvrdi je Drecun.

Gospodin Drecun tvrdi da su u studiji NATO-a identifikovani svi kriminalni klanovi, sa njihovim nosiocima i čelnim ljudima: 

- Pokazivao sam dokumentaicju UMNIK policije Oni su identifikovali jedan od kanala za šverc drogu iz Avganistana. Dakle, mrski neprijatelji Amerikanaca, Talibani, švercuju drogu, ona dolazi do Turske, u Tuskoj je preuzima jedna grupa albanskih mafijaša sa Kosmeta. Prebacuje se u Makedoniju, u Skoplju se prepakuju u manje paketiće, dolaze kamioni iz američke baze, prebacuju se u kamione sa hranom. onda idu preko Đeneral Jankovića, gde ih čekaju američki oficiri, da bi slobodno prošli, dostavljaju jednom od Albanaca koji drži kafić i tako ide dalje ta droga. Onda se postavlja pitanje kako amerikanci dozvoljavaju slične situacije kada se bore protiv Talibana - objasnio je Drecun. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
1 Beograd