fbpx
Skip to main content
Košare

ISPOVEST HEROJA SA KOŠARA! Haradinaj je ODSEKAO GLAVU detetu - IMAO SAM GA NA NIŠANU! Otvorio DUŠU o svemu (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen/BALKAN INFO - Zvanični kanal/ NoviBeograd45
Miloš Pavlica, nekadašnji borac sa Košara, u emotivnoj i potresnoj ispovesti govori o borbama na Kosovu, Albancima, zločinima Ramuša Haradinaja, Arkanovim tigrovima.

On je u intervjuu za Balkan info ispričao šta se sve dešavalo u južnoj srpskoj pokrajini tokom rata.

- Mi smo obezbeđivali put od Podujeva do Prištine. U Podujevu je napadnuta policija. Mi odmah dobijemo uzbunu i idemo u transportere. Bili su ukopani, imali su bedeme. E sad srećom naši transporteri mogu da izdrže paljbu iz automatskih pušaka.

- Ali odjednom jedan uzima zolju i on nas pogađa ali srećom ona se odbija od našeg vozila. I tad smo bukvalno pobegli iz Podujeva... To je bio početak 1999.

ISTORIJA SE PONAVLJA! NOVI NEMAČKI UDAR NA SRBIJU: Berlin šalje pare Haradinajevoj bandi, ali to nije sve!

ISTORIJA SE PONAVLJA! NOVI NEMAČKI UDAR NA SRBIJU: Berlin šalje pare Haradinajevoj bandi, ali to nije sve!

- Oni su se toliko osilili... Mi smo se povukli tad. Stalno su se krili iza civila. Mogli smo da zovemo artiljeriju i da ih pragama uništimo. Ali stradali bi i civili. A oni su pucali obučeni u civilnu odeću. A kad su paradirali u uniformama e to je bilo samo za slikanje.

- Od Vilijama Vokera nismo mogli da pobegnemo. Svaki put kad smo izlazili iz kasarna naš izlazak je morao da bude najavljen.

OVK
Foto: Profimedia/ilustracija

- Čim nema Vokera i njegovih ljudi to je u najavi problem jer teroristi nas nisu samo napadali kad je on bio tu. A Voker kao nije nikad video teroriste. Sad kad razmišljam, najveći promašaj što se nisam rešio tog Vilijama Vokera

- Mi nismo želeli rat. Bili smo mladi. Mi smo bili sportisti normalni momci. Bili smo stalno na terenu i mnogo ti znači kad ti neko iznese kafu.

ŠTO JE ALBANCIMA MILO TO IM SE I SNILO! Hodžaj hoće dogovor do sredine godine, a pitanje o taksama izbegava!

ŠTO JE ALBANCIMA MILO TO IM SE I SNILO! Hodžaj hoće dogovor do sredine godine, a pitanje o taksama izbegava!

- Bio sam svedok gde ležimo kod doktora, tu ja tu Albanac. Čekamo na vađanje gelera i njega prvog primaju iako je član OVK jer je teže ranjen. Niko ga nije dirao. Mi smo Albanskoj deci davali da jedu govedinu da ne bi jeli svinjetinu. Eto toliko smo pazili. Oni gladni u nekim zbegovima...

- Holbruka sam jednom ili dva puta video. Viđao sam i Lilića. Holbruk je isto jedno zlo ali manje od Vokera. Po selima sa Albancima - ima onih koji su vraćali oružje, bilo je onih koji su voleli Srbiju i koji su Boga molili samo da ne bude ništa.

- Albanaca u mojoj jedinici nije bilo. Imali smo jednog dečka koji je sa Kosova. I kad smo se povlačili i kad smo ga ostavljali, ja sam se osećao kao govno. I gore od toga. Dečko je ostao, dali su mu municiju i automatsku pušku.

- Rekli smo mu da može sa nama al on reče kako mu je tu porodica.

Prljavi plan: Zašto Albanci uključuju Ruse u crtanje granica između Beograda i Prištine?

Prljavi plan: Zašto Albanci uključuju Ruse u crtanje granica između Beograda i Prištine?

- Bila je gomila vrana ispred naše kasarne. Sve vrane sa Kosova polja dođu ispred naše kasarne. I moj kum kaže da ovo neće biti dobro. I naša kasarna bi pogođena u bombardovanju.

- To bombardovanje na Kosovu... Bombama su bukvalno preorali zemlju. Idem putem i samo čujem tomahavk leti. Kako ide put tako ona prati. I samo kad se poklopi slika ona se sa dve tone spusti. I eto...

- Vidim ja ide tomahavk sa padobranom i ja se poradovao da su nam braća Rusi poslali S-300. Ja srećan a ovaj jedan me uvuče da me skloni... I krene ko milijardu petardi da pršti. Tako puca ona kasetna bomba...

- Bilo nas je 9 u jednom momentu. Njih jedno 15 nas je navuklo i onda su nas okružili i krenuli minobacačima da nas tuku. I tu sam bio pogođen...

Zašto je za Srbiju veoma važno da se KOSOVSKI ČVOR REŠI PRE IZBORA U SAD?

Zašto je za Srbiju veoma važno da se KOSOVSKI ČVOR REŠI PRE IZBORA U SAD?

- Jedan se terorista predao. Govorio je da je katolik i da je bolje da ga mi ubijemo jer će mu ovi iz OVK pobiti sve... I njega i celu porodicu i još će biti izdajnik.

- Nije moglo da se desi da OVK zarobi nekog našeg. Verujem da bi svaki pre izvršio samoubistvo nego dozvolio da ga zarobe. Jednog smo našeg spasli iz Petog bataljona... On je bio potpuno ukočen... Video je valjda kako su ovi iz OVK drali jednog našeg vodnika.

- Viđao sam Legiju na Kosovu. Viđao sam ga u Peći... Ali Crvene beretke su mislim odmah otišle za Beograd kad je počeo rat. Posle su došli Arkanovi tigrovi. Arkana nisam video.

- Arkanovi tigrovi su došli sa planom da odmah odu. Ništa nisu uradili. Napravili malo neku buku ali to nama nije ni trebalo na Kosovu. Dobro je što nisu bili... Ponese ljude svašta.

Nemamo o čemu da pričamo sa tobom: Albanci ŽESTOKO napali Mogerini

Nemamo o čemu da pričamo sa tobom: Albanci ŽESTOKO napali Mogerini

- Bio sam ubeđen da ću uhvatiti Haradinaja. Njega je neko sklonio. On nama nije mogao da pobegne... Video sam ga na snajperu jednom prilikom. Oni su bili gonjeni do Suve reke...A kako su se ti glavni izvukli ne znam... Haradinaj je učestvovao sigurno na Jablanici u borbama. Na Jablanici je bilo dosta nezgodno jer ih je NATO podržavao. Inače Haradinaj i ta ekipa su monstrumi.

Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia

- Jel vi znate šta je on radio? Haradinaj uđe u kuću, puca detetu u glavu, odseče mu glavu a onda je baci majci pred noge. To se zna, za to ima dokaza. Jel to može normalan čovek?

ČETIRI ADUTA: Srpsko oružje kupuje TREĆINA SVETA, a evo šta donosi najviše novca (VIDEO)

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd