fbpx
Skip to main content
Kosovo i Metohija

ISTINA KOJU SU UBILI! Nemci i Englezi su ZATAŠKALI NAJSTRAŠNIJI ZLOČIN nad Srbima - Marti OTKRIO DETALJE

Foto: Profimedia/ilustracija
Dik Marti, nekadašnji izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o trgovini organima na Kosovu, priznao je da postoje politički pritisci kako bi afera o trgovini organima bila stavljena u arhive.

- Ne mogu da proričem, ali mogu da konstatujem da postoje dve tendencije. To je moj utisak. Jednu tendenciju čine ljudi koji se iskreno i časno bore kako bi istina izašla na videlo. Ima, međutim, velikih političkih interesa zbog kojih postoji druga tendencija - da se cela ta priča stavi u arhivu iz razloga mira, bezbednosti i ne znam još čega - rekao je Marti.

- To dolazi iz pojedinih evropskih država. Istih onih koje su pravile prepreke kada sam pravio izveštaj za Parlamentarnu Skupštinu Saveta Evrope o tajnim zatvorima, govoreći da je to u višem interesu njihovih država, njihove bezbednosti i ne znam šta sve još, i da zato nije trebalo da se otkrije ono što se zna - istakao je Marti.

VESELJI KAO U BUNILU! Preti NOVIM TAKSAMA, priča o DOSTOJANSTVU a PUZI PRED AMERIKOM

On kaže i da nije zadovoljan brzinom utvrđivanja krivice za počinjene zločine. To je otvoreno rekao i srpskim poslanicima sa kojima se u četvrtak sreo u Savetu Evrope u Strazburu, gde je promovisao svoju novu knjigu "Izvesna ideja pravde".

Dik Marti
Dik Marti
Foto: Profimedia

- Imao sam zadatak da utvrdim činjenice u vezi sa sumnjama u trgovinu organima srpskih zatvorenika na Kosovu. Sadržaj je poznat, a albanska strana ga je žestoko kritikovala. Moj izveštaj ne presuđuje između dve strane, već samo pokušava da pruži odgovore na precizna pitanja. Bio je dovoljno ozbiljan da ga je Parlamentarna skupština usvojila velikom većinom i evropske zemlje i SAD naveo je da formiraju specijalnu istražnu jedinicu koja je posle tri godine istrage široko potvrdila činjenice utvrđene u mom izveštaju - kaže Marti, naglašavajući da njegov izveštaj nije ni prosrpski ni antialbanski, već da brani istinu.

PROVOKACIJE NE PRESTAJU! Priština odbila predlog Sarajeva o taksama na robu iz BiH

- Istina je važnija od sudske presude - poručio je Marti u razgovoru sa poslanikom Žarkom Obradovićem, koji je predvodio našu delegaciju u Strazburu.

Obradović kaže da je Marti apsolutno uveren u tačnost podataka iz izveštaja, koji govori o stradanju Srba, nečovečnom postupanju prema žrtvama i trgovini njihovim organima koje su sprovodili teroristi iz OVK.

albanci
Podujevo
Foto: Profimedia

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da se može naslutiti da su Nemačka i Velika Britanija zemlje koje imaju dovoljnu moć da utiču da se takve istrage sklone u stranu.

- Nije reč samo o zonama odgovornosti koje su pojedine države imale na određenom području već i o obaveštajnim aktivnostima koje su dopustile da se ti zločini počine. Zna se da su Velika Britanija, Nemačka i SAD imale toliku moć i uticaj - objašnjava Drecun.

Takse prištine otkrivaju velike istine: VREME JE DA SE SKINU MASKE, da se pokaže KO JE ČIJI IGRAČ!

Slučaj "žuta kuća" najčešći je naziv koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu tokom 1999. godine. Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte prva je javno iznela tvrdnje o trgovini ljudskim organima na KiM tokom 1999. godine. Ona je u knjizi "Lov: Ja i ratni zločinci", iznela podatke da je 1999. saznala od novinara da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi.

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
13 Beograd