Skip to main content
Aleksandar Vučić

"Ko će da bude odgovoran ako pukne prva puška?" Vučić sprema SNAŽAN ODGOVOR Albancima

Foto: RTV Pink/printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da više niko ne razume i ne može da "pohvata" šta se dešava na Kosovu i Metohiji i šta albanski političari hoće, jer svaki dan daju različite izjave, izjave oko velike Albanije, oko taksi i svega drugog...

- Ni sam više ne razumem šta je politika Albanaca - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da se plaši da Albanci nemaju dodira sa realnošću i da ne razumeju baš šta se zbiva u regionu i svetu.

- To je ono što me prirodno plaši i kao odgovornog i ozbiljnog čoveka. Svaki dan, kad im čitam izjave, ne znam šta im je politika, za šta se zalažu i šta hoće. Niko ne zna. Osim što znamo da hoće da Srbija uradi sve što nije realno i moguće da uradi, da bi oni bili srećni i zadovoljni. A, da mi valjda treba da budemo srećni što će oni konačno da budu zadovoljni, što smo ih priznali. I, da im, ako treba, dodamo još malo teritorije da bi bilo još zadovoljniji - rekao je predsednik nakon razgovora sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Haikom Masom.

Vučić kaže da je Masu, koji je prethodno imao razgovor sa (premijerom lažne države Ramušom) Haradinajem i (zamenikom premijera lažne države Enverom) Hodžajem, rekao šta vidi i šta se dešava.

- Ni oni baš ne mogu sve da pohvataju. Teško da iko može - rekao je Vučić i dodao da je dobro što Nemci sada hoće da saslušaju i Srbiju.

Razni prevaranti u Srbiji, kaže Vučić, pokušavaju našim ljudima da "prodaju" priču kako su protiv promene granica, ali da je Kosovo Srbija.

- Pa, to nije slučaj. Oni samo neće da se menjaju granice nezavisnog Kosova. Naravno da smo u problemu. Šta očekujete da govorim o tome? Da kažemo da nismo ni mi za promenu granica, Kosovo je Srbija? I svi će da budu oduševljeni... ''Al si im rekao''... A moje pitanje je kako ćemo da sačuvamo mir? Ko će da ga sačuva, na koji način? Ko će sutra da bude odgovoran građanima Srbije ako pukne prva puška i kada budemo trebali decu da šaljemo? Želim to da izbegnem, da se ponašam odgovorno, da razgovaramo - rekao je Vučić.

Rama izjavom zapalio ceo Balkan! OTKRIO ALBANSKI PLAN A! Prisvaja lažnu državu Kosovo i traži deo Grčke?!

Rama izjavom zapalio ceo Balkan! OTKRIO ALBANSKI PLAN A! Prisvaja lažnu državu Kosovo i traži deo Grčke?!

On kaže da i u Prištini treba da razumeju da moraju da malo spuste svoje zahteve, da ozbiljno razmisle o tome i da dođu na razgovore spremni na ustupke i postizanje kompromisnog rešenjenja.

- A ne nešto što bi njih zadovoljilo, a Srbiju ponizilo. Jer, ako misle Srbiju da unize, to se neće dogoditi. Ne želim da pričam o nečijoj snazi... Ona se ne meri ni kilogramima, ni brojem pušaka, već pozicijom u svetu, snagom ekonomije... Ni u tome nisu više snažniji i jači od nas - rekao je Vučić.

Na pitanje šta se može očekivati da će poručiti na sutrašnjem panelu, na kojem će učestvovati i (predsednik lažne države) Hašim Tači, Vučić kaže da čeka da pažljivije pročita najnoviju izjavu albanskog premijera Edija Rame koji je opet rekao da je Kosovo deo Albanije.

- Večeras ću da radim na tome kako da strukturišem govor na panelu, a inače, imaću i bezbroj sastanka na kojima ću se boriti za Srbiju - rekao je Vučić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Balkan's picture

Balkan

Gospodine Vucicu pitajte Gospodina Trampa verujem da on zna sta Albanci hoce.

5 | 0

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd