fbpx
Skip to main content
braća Haradinaj

"UBIJAO SAM SRBE KAD GOD SAM IMAO PRILIKE" Ko je sramni Nasim, uhapšeni član Haradinaj bande

Foto: Printscreen/F/Nasim Haradinaj
Njegova sramana izjava je poznata javnosti već godinama

Potpredsednik udruženja veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nasim Haradinaj i brat od strica Ramuša Haradinaja, koji je uhapšen danas u Prištini, izneo je monstruoznu izjavu u kojoj se hvalio ubijanjem srpskih vojnika.

OVO NE SME DA SE PROPUSTI: Pogledajte sve KVOTE za Rolan Garos! Nole ili Rafa, može biti samo jedan!

OVO NE SME DA SE PROPUSTI: Pogledajte sve KVOTE za Rolan Garos! Nole ili Rafa, može biti samo jedan!

SLOŽNA BRAĆA ZLOČINCI: Haradinaju gori pod nogama, izgleda da će i on iza rešetaka uskoro!

SLOŽNA BRAĆA ZLOČINCI: Haradinaju gori pod nogama, izgleda da će i on iza rešetaka uskoro!

UHAPŠEN NASIM HARADINAJ! Euleks ne staje, svi zločinci će dolijati (VIDEO)

UHAPŠEN NASIM HARADINAJ! Euleks ne staje, svi zločinci će dolijati (VIDEO)

U emisiji "Frontal", Haradinaj je izrazio revolt prema formiranju Suda za zločine OVK pred kojim bi i sam mogao da se nađe.

Nasima su danas uhapsili pripadnici specijalnih snaga dok je dolazio u kancelarije televizije T7 na razgovor. Odbio je da uđe dok ne dođu pripadnici tzv. kosovske policije, a za hapšenje je optužio novinara Vehbija Kajtazija.

Ko je zapravo Nasim Haradinaj?

Pripadnici zločinačke OVK na području Metohije počinju sa većim terorističkim napadima u jesen 1997, a Ramuš Haradinaj je bio jedan od njihovih predvodnika. Tako je napadnuta 26. novembra 1997. policija u selu Lauša, ali su teroristi odbijeni i jedan od njih je poginuo (Hasim Geci). Na njegovoj svečanoj sahrani, dva dana kasnije, prvi put se pojavila grupa pripadnika OVK u uniformama i oznakama, a među njima i Daut Haradinaj. On sa svojom braćom organizuje glavni štab OVK u rodnim Glođanima i biva prvi zamenik Ramuša Haradinaja.

braća Haradinaj
Foto: Printscreen/Facebook/Nasim Haradinaj

Kasnije je imenovan za člana Glavnog štaba OVK i komandanta 131. brigade "Isuf Grvala", čiji su pripadnici počinili veliki broj zločina na području Dečana. Napadi terorista postaju intenzivniji i već do maja 1998. sela oko Peći, Đakovice, Dečana i Kline bivaju etnički očišćena, tako da više nema Srba. Od marta do septembra 1998. na području koje kontrolišu jedinice pod komandom braće Haradinaj ubijeno je 30 policajaca. Daut u sukobima biva teško ranjen i ostaje bez dela jedne ruke, pa odatle nadimak Obogaljeni.

Njegova sramana izjava je poznata javnosti već godinama.

- Ubijao sam srpske vojnike savki put kad sam imao šansu za to - rekao je Nasim, član Haradinaj bande. 

Kod sela Junik 24. maja 1998. grupa koju je predvodio Nasim Haradinaj, Ramušev brat od strica, otela je policajce Radeta Popovića i Nikolu Jovanovića, koji su prevozili hranu. Ubio ih je Idriz Baljaj Toger, koji je bio direktno pod komandom Haradinaja.

U junu 1998. OVK se reorganizuje u vojne oblasti. U selu Jablanica 23. juna 1998. održan je sastanak svih lokalnih komandanata OVK na Metohiji i Haradinaj je imenovan za komandanta operativne zone Dukađini (Metohija). Samo dan posle imenovanja doneo je naredbu o opštoj mobilizaciji i "pripremi stanovništva, boraca i starešina za rat", a jedna od najznačajnijih ipak je ona o regrutaciji omladine starosti od 18 do 35 godina za službu u OVK.

Brigade OVK

Po naredbi Haradinaja formirane su brigade OVK. Prve tri su bile "Jusuf Grvala", "Murat Zenelji" i "Adrijan Krasnići". Finansirale su se samostalno, što je takođe organizovao Haradinaj, i delom preko glavnog štaba iz koga su mesečno dobijale između 20.000 i 30.000 maraka.

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd