fbpx
Skip to main content
Hašim Tači

Nakon što je zalupio vrata Tačiju, Haradinaju i Veseljiju po prvi put se oglasio američki ambasador

Foto: Profimedia
Američki ambasador na takozvanom Kosovu Filip Kosnet ponovio je da SAD veruju da će suspenzija taksi na srpsku robu i to što pre pomoći da proces pregovora sa Beogradom krene napred.

- Ako se to ne dogodi postoji rizik od potpunog gubitka zamaha što će loše uticati na stanovništvo Beograda i Prištine, a i loše će se odraziti i na SAD i na EU - rekao je Kosnet u intervju u emisiji "Interaktiv" KTV koji će biti u celini objavljen večeras.

Kako je dodao, nije pitanje u tome da li Priština ima pravo da uvede takse, već u tome da li je to dobra odluka za Prištinu i za SAD. On kaže i da SAD ne žele da postavljaju ultimatume niti da diktiraju rad prištinske vlade.

ŠTA SE TO KUVA U LAŽNOJ DRŽAVI? Novi sastanak Albanaca, okupili se kod Tačija

Kosnet je rekao i da Vašington neće uvesti ekonomske sankcije lažnoj državi Kosovo, kako su objavili neki mediji.

- Želim da uverim građane (tzv.) Kosova da to nije istina. To nije način na koji se mi ophodimo prema prijateljskim zemljama kao što je (tzv.) Kosovo. Ono što tražimo od Prištine jeste da ima čvrsto rukovodstvo koje će donositi odluke - rekao je Kosnet.

Priština
Foto: Profimedia

- Ako se (tzv.) Kosovo bude držalo politike koja otežava ili čini nemogućim napredak u izgradnji mira, prosperiteta i pravde na Balkanu, SAD će biti zabrinute i razočarane - kaže Kosnet.

- Čuo sam da neki prištinski zvaničnici kažu da im SAD nisu više potrebne. Mislim da građani (tzv.) Kosova ne misle tako i da se ne slažu. Narod (tzv.l) Kosova želi da održi bliske odnose sa SAD. Ako Priština odluči da to nije važno, videćemo šta će se desiti u budućnosti - zaključio je Kosnet.

Hitan sastanak u Prištini! Albanci DOBILI ĆUŠKU i od NATO: Nemojte da vas opominjemo za sever Kosova

Kosnet je danas održao sastanak sa političkim liderima u Prištini, Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem i Ramušom Haradinajem na kojem je ponovio zahtev za ukidanje taksi, nezadovoljan sastankom, navodno je demonstrativno napustio sastanak, a izlazeći je zalupio vratima.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd