fbpx
Skip to main content
Aljbin Kurti

OŠTRA OSUDA IZ SOPSTVENIH REDOVA: "Kurti ne može da nas izvuče iz krize, sinoć je terorisao celo Kosovo"

Foto: Profimedia
Takozvani premijer sada nastoji da potčini opoziciju koju uslovljava novim izborima

Politički analitičar Leon Duhanaj ocenjuje da je Kosmetu potrebna stabilna, sposobna i odgovorna takozvana vlada, koja bi bila u stanju da odgovori i prevaziđe brojne izazove u kojima se ova teritorija trenutno nalazi. 

Važna donacija kompanije Meridian za HITNO LEČENJE Sonje i Mihajla

Važna donacija kompanije Meridian za HITNO LEČENJE Sonje i Mihajla

ALBANCI NA KOSMETU SAMI SEBI DALI ROK: Novi predsednik terorista do 5. aprila ili izbori

ALBANCI NA KOSMETU SAMI SEBI DALI ROK: Novi predsednik terorista do 5. aprila ili izbori

OPET GA NEŠTO "ŽULJA" - KURTI PONOVO BACA DRVLJE I KAMENJE: Negoduje posle Vučićeve najave!

OPET GA NEŠTO "ŽULJA" - KURTI PONOVO BACA DRVLJE I KAMENJE: Negoduje posle Vučićeve najave!

On dodaje da Aljbin Kurti nije model političara koji je u stanju da Kosmet izvuče iz krize, već je kako kaže reč o populisti, koji želi da propagira političku moć.

- Pokret Samoopredeljenje, odnosno njegov lider Aljbin Kurti od osnivanja stranke nije pokazivao državotvorne performanse. Njihovo zalaganje je bilo krajnje destruktivno i protiv bilo kog duha saradnje - kaže Duhanaj za Kosovo Onlajn.

On smatra da je Aljbin Kurti glavni krivac za prošlogodišnji raspad koalicije sa Demokratskim savezom Kosova, koji je uspeo da ubedi građane da je on žrtva. Prema rečima Duhanaja, Kurti sada nastoji da potčini opoziciju koju uslovljava novim izborima.

- Sada namerava da iskoristi svoju političku moć, bilo da pokori opozicione stranke ili im preti novim izborima. Za Kurtija izbori nisu ništa drugo do sportski čin. Ne plaši se čak ni da bi mogao da izgubi na izborima, jer njegova aktivnost nije zasnovana na bilo kojoj viziji izgradnje države, već na uništavanju. U tom kontekstu, on nema problema sa provociranjem novih izbora, jer se za njega ništa ne menja - ističe Duhanaj.

Reforma Zakona o izborima nije neophodna u ovom trenutku, podvlači Duhanaj koji istovremeno navodi da ima dovoljno vremena da se u narednom periodu razmatra ovo pitanje.

- Gospodin Kurti je pre samo dva dana, normalan radni dan iskoristio za celodnevnu zabavu u Grmiji, ali sinoć je terorisao ceo Kosmet izmenama zakona koje nisu hitne, jer će u normalnim uslovima doći u prvi plan posle četri godine. Još gore, ovaj zakon namerava da promeni kršenje pravila, parlamentarnih procedura i demokratskih principa. Na nesreću Kurti misli da ljudi pasu travu i nisu u stanju da pročitaju njegove namere, ali one će se prepoznati vremenom, velika je nesreća što Kosmet i njegovi građani zbog toga pate svaki dan sve više i više - zaključuje Duhanaj.

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd