fbpx
Skip to main content
Petar Petković

PETKOVIĆ MORAO DA KAŽE ISTINU: "Koren mržnje prema Srbima je u njenoj glavi i duši"

Foto: SD/ilustracija/PrintscreenYoutube/Jutarnji Program TV HAPPY
Srbija izazvala oružane sukobe sa Albancima na Kosovu i Metohiji, već da su rat započeli teroristi i ekstremisti OV

Albanci su punopravni građani Srbije i uživaju sva ljudska i građanska prava u skladu sa najvišim evropskim standardima, i tu činjenicu nemoguće je poništiti frazama o Srbiji kao dežurnom krivcu, a izgovore za nestručnost, korumpiranost i neefikasnost albanske političke elite na Kosovu nemoguće je tražiti u drugome, naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. 

ARIFI "SANJA" REFERENDUM ZA PREŠEVSKU DOLINU: Šta zahtev za uključivanje u pregovore znači za jug Srbije?

ARIFI "SANJA" REFERENDUM ZA PREŠEVSKU DOLINU: Šta zahtev za uključivanje u pregovore znači za jug Srbije?

Kancelarija KiM pozvala građane s juga na vakcinaciju: Organizovan autobuski prevoz do punktova za imunizaciju

Kancelarija KiM pozvala građane s juga na vakcinaciju: Organizovan autobuski prevoz do punktova za imunizaciju

DA LI ĆE LAJČAK USPETI DA REŠI SRPSKI "GORDIJEV ČVOR": Sledeće nedelje u poseti Beogradu i Prištini

DA LI ĆE LAJČAK USPETI DA REŠI SRPSKI "GORDIJEV ČVOR": Sledeće nedelje u poseti Beogradu i Prištini

Petković je istakao da državni predstavnici Srbije, za razliku od albanskih političara u Prištini, dosledno ukazuju na neophodnost saradnje dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu, "i naša politika je i na reči i na delu politika pružene ruke i pomirenja".

- Meljiza Haradinaj Stubla je još jednom pokazala da su albanski političari ti koji neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu, gradeći konstantno i predano atmosferu omraza i neprijateljstva prema Srbima, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, kako bi prikrili svoje neuspehe i kriminalne radnje. Kada kaže da je za Srbe samo mrtav Albanac dobar Albanac, ona zapravo autoprojekcijom u sećanje priziva odnos albanskih ekstremista prema Srbima, jer politika etničke supremacije i fizičkog uništenja drugih naroda je plod fašističke velikoalbanske ideologije koja živi od Drugog svetskog rata do danas - naveo je on.

Petković je ukazao da kod Srba ta vrsta neprijateljstva i mržnje prema Albancima ne postoji.

- Podsećam Haradinaj Stubla da nije Srbija izazvala oružane sukobe sa Albancima na Kosovu i Metohiji, već da su rat započeli teroristi i ekstremisti OVK i njihovi politički inspiratori, i kao što su tada potpalili plamen sukoba, tako ga i danas održavaju u životu - kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM navodi da Haradinaj Stubla ne treba razloge i izgovore za patološku mržnju prema Srbiji da traži u Srbima, "jer koren te mržnje je u njenoj glavi i duši, i nema nikakve veze ni sa Aleksandrom Vučićem, niti sa time kako se Srbija ophodi prema svojim građanima albanske nacionalnosti".

- Ne želim da poverujem da Haradinaj Stubla intimno veruje u nonsense koje izgovara, ali bez obzira šta o tome intimno misli, posledice njenih neodgovornih i šovinističkih istupa su jednako štetne i opasne - rekao je Petoković.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd