fbpx
Skip to main content
Kurti

KURTI PONOVO "LUDUJE" Vlada lažne države pojačala pritisak na medije, postoji opasnost od zatvaranja RTK

Foto: Profimedia/Shutterstock
Radnici RTK su upozorili da će protestvovati protiv Vlade ako se tako nešto dogodi

Poznati austrijski list "Standard" objavio je tekst u kojem se navode pretnje vlade Aljbina Kurtija upućene medijima na Kosovu, pominjući opasnost od zatvaranja Javnog medijskog servisa.


PALESTINA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA? Ambasador potvrdio: "Pokrenuta je inicijativa"

GRČKA POD PRITISKOM LAŽNE DRŽAVE! Kurti zahteva da priznaju nezavisnost, otkriveno da li će POKLEKNUTI

GRČKA POD PRITISKOM LAŽNE DRŽAVE! Kurti zahteva da priznaju nezavisnost, otkriveno da li će POKLEKNUTI

BAJDEN POSLAO JASNU PORUKU LAŽNOJ PREDSEDNICI: Od suštinskog je značaja dijalog sa Srbijom

BAJDEN POSLAO JASNU PORUKU LAŽNOJ PREDSEDNICI: Od suštinskog je značaja dijalog sa Srbijom

U tekstu se pominje i privatizacija bivše zgrade Radio-televizije Prištine, koja je sada Radio-televizija Kosva. Navodi se da Kosovska agencija za privatizaciju može da privatizuje taj objekat i da su radnici upozorili će protestvovati protiv Vlade ako se tako nešto dogodi.

- Tražimo od Skupštine Kosova da što pre započne proceduru za usvajanje zakona o RTK. Predlažemo Skupštini da zgrada u kojoj se nalazi Radio Kosovo pređe u vlasništvo RTK i da zajedno sa vladom pomognu RTK dodatnim budžetom za njegovu obnovu - navodi se u saopštenju Sindikata radnika radija i televizije Kosova.

Sve veći pritisak Kurtijeve vlade na medije

Austrijski dnevnik napravio je hronologiju pritisaka Pokreta Samoopredeljenje, navodeći da ta stranka vrši pritisak na RTK od decembra, prošle godine, a da je do kulminacije došlo tokom izborne kampanje i vanrednih izbora održanih 14. februara, koji su zacementirali moć Kurtija i Samoopredeljenja.

"Standard" piše i o Vladinom sukobu sa drugim medijima na Kosovu. U tom kontekstu se pominje i policijsko ispitivanje novinara "Insajderija", dan pre nego što je ministar zdravlja Arben Vitia na konferenciji za štampu pozvao tužilaštvo da se pozabavi onim što su mediji objavili.

"Insajderi" je takođe pisao i o bivšem zaštitniku građana Samiju Kurtešiju, koji je sada predstavnik Pokreta Samoopredeljenje u Centralnoj izbornoj komisiji i koji je izneo ozbiljne optužbe protiv medija, "da većina njih na Kosovu čini medijske zločine", jer je, po njemu, velika većina medija "proizvod institucionalnog organizovanog kriminala od strane vlada tokom poslednjih 20 godina".

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd