Skip to main content
Vojska Kosova

LAŽNI VLASTODRŠCI NE MIRUJU! Sa Kosova stigle pretnje: Najavili da posle 14. decembra ništa neće biti isto! (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Priština, nagoveštajima da će 14. decembra formirati vojsku, nastavlja sa provokacijama, ugrožavajući mir, upozorila je danas Srpska lista

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, saopštio je danas da će o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, poslanici odlučivati 14. decembra i veruje u pozitivan ishod.

MAJKE SE POBUNILE! Protest u Kosovskoj Mitrovici: NE DOZVOLITE Prištini da IZGLADNJUJE našu DECU! (FOTO)

- Četrnaestog decembra zvanično ćemo imati kosovsku vojsku. Ovo je datum kada ćemo u kosovskom parlamentu glasati za transformaciju KBS u vojsku. Srećno i čestitke svima od nas -  napisao je Veselji na svom Fejsbuk profilu.

Priština, nagoveštajima da će 14. decembra formirati vojsku, nastavlja sa provokacijama, ugrožavajući mir, upozorila je danas Srpska lista, ističući da njeni poslanici to neće nikada podržati.

- U danu kada u Prištinu dolazi evropski komesar Johanes Han, kako bi se na Prištinu izvršio pritisak i uklonile takse kojim se blokira distribucija srpskih proizvoda, hrane, lekova, sanitetskog materijala, štampe i svega ostalog, Priština nastavlja sa provokacijama kojima se ugrožava mir, i nagoveštava formiranje vojske za 14. decembar - navodi se u saopštenju SL.

Kosovski političari jednostranim, protivpravnim merama prete miru, kršeći sve međunarodne akte koji su na snazi, počev od rezolucije SB UN 1244, Kumanovskog vojno-tehničkog sporazuma i Briselskog sporazuma, pa do sopstvenog ustava.

- Srpska lista najoštrije osuđuje ovakvo delovanje, i naglašavamo da naši poslanici nikada neće podržati formiranje nekakvih vojnih formacija - ističe se u saopštenju.

ŠTA SE KRIJE IZA PAKTA PROTIV SRBIJE?! Danas se je dan D! Sastaju se premijeri regiona i UDARAJU NA SRBE?!

Srpska lista istovremeno zahteva od međunarodne zajednice da najoštrije reaguje, ili da se javno izjasni kako nije sposobna da održi mir i red na ovim prostorima.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgledaju NAJBRUTALNIJE vojne vežbe na svetu

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd