fbpx
Skip to main content
EFT

LAŽU TERORISTI, BIĆE STRUJE: EPS nastavlja da snabdeva sever Kosmeta električnom energijom

Foto: Profimedia/ilustracija
Do registracije ćerki-kompanija EPS-a Elektrokosmet biće nastavljeno neometano snabdevanje građana strujom

Vest koja je uznemirila Srbe na severu Kosova pojavila se sinoć u pojedinim medijima, u kojima je navedeno da je od 14. decembra planirano da KOSTT preuzme upravljanje nad elektrosnabdevanjem na severu Kosova.

POKRENITE PAMETNI SVET ZABAVE U SOPSTVENOM DOMU

POKRENITE PAMETNI SVET ZABAVE U SOPSTVENOM DOMU

KANCELARIJA ZA KiM: Opasan ekstremistički trend, nastojanje da se srpska kultura i istorija albanizuje

KANCELARIJA ZA KiM: Opasan ekstremistički trend, nastojanje da se srpska kultura i istorija albanizuje

NOVE PROVOKACIJE LAŽNE DRŽAVE: Pećku patrijaršiju proglasili albanskom pravoslavnom crkvom

NOVE PROVOKACIJE LAŽNE DRŽAVE: Pećku patrijaršiju proglasili albanskom pravoslavnom crkvom

Kako se navodi, navodno je predviđeno da sa ovim datumom prestane razmena električne energije između JP EPS-a i KOSTT-a koja je postojala do sada radi potreba snabdevanja potrošača na severu Kosova, odnosno, da će KOSTT od ovog datuma funkcionisati samostalno od srpskog operatora prenosnog sistema Elektromreža Srbije (EMS).

Povodom ovih navoda, u Kancelariji za KiM navode da "povodom kampanje dezinformacija vezanih za pitanje energetike na severu KiM, Kancelarija za KiM obaveštava javnost da će do registracije ćerki-kompanija EPS-a Elektrokosmet nastaviti da neometano snabdeva građane strujom".

- Kada i ako ćerke-kompanije EPS-a, čiji su osnivači EPS i ZSO, budu registrovane prema postignutom sporazumu o energetici, one će nastaviti nesmetano snabdevanje. Ne treba podlegati politički motivisanim spinovima koji imaju za cilj da među građane na KiM unesu nesigurnost. Sve pretnje ugrožavanju snabdevanja strujom i politizacija ove teme je pretnja stabilnosti i miru, i Srbija, a uvereni smo ni međunarodna zajednica, neće dozvoliti ovakav scenario. Srbija je ispunila svoj deo obaveza iz sporazuma o energetici, ali Priština nije, i niko ne bi smeo da izaziva nove sukobe. Snabdevanje strujom na severu KiM neće biti ugroženo ni na koji način - rekli su u Kancelariji za KiM.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-4 Beograd