Utorak 19. mar 2024.
Milena Ivanović

MILENA IVANOVIĆ NEPOKOLEBLJIVA: Idem na Kosmet da tražim istinu o Oliverovom ubistvu

Foto: Printscreen/TV Happy
Udovica ubijenog lidera Srba sa KiM ističe da ima moralnu obavezu i odgovornost da istraje u svojoj misiji

Milena Ivanović, udovica ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, nakon informacije da je suđenje u Prištini opet vraćeno na početak, sa delimično promenjenom optužnicom, odlučila je da iskoristi svoje zakonsko pravo i ode na Kosovo u nameri da zvanično zatraži uvid u optužnicu i sve spise koji su prikupljeni tokom predistražnog i istražnog postupka.

Ona je istakla da je zanima samo istina i da će se za nju boriti kolika god cena bila.

SVAKA DRUGA ŽENA OBOLI OD OVE BOLESTI! Ovako ćete se rešiti simptoma

SVAKA DRUGA ŽENA OBOLI OD OVE BOLESTI! Ovako ćete se rešiti simptoma

TERORISTI SA KOSMETA MORALI DA PRIZNAJU: Spoljna politika je degradirana, Hoti ne upravlja ni sa čim

TERORISTI SA KOSMETA MORALI DA PRIZNAJU: Spoljna politika je degradirana, Hoti ne upravlja ni sa čim

NAPADI U GRAČANICI I OKOLINI IMAJU POLITIČKE INSPIRATORE: Oglasio se Petković

NAPADI U GRAČANICI I OKOLINI IMAJU POLITIČKE INSPIRATORE: Oglasio se Petković

Sledeće nedelje, 4. decembra, počinje treće suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića. Zašto je sve ponovo vraćeno na početak, šta vam to govori? Šta očekujete? 

- Malo je reći da sam bila šokirana informacijom da se po treći put vraćamo na početak, sa novom optužnicom u kojoj i dalje nemamo imena ubica i nalogodavaca ubistva. Sve sam više zabrinuta i sve više sumnjam u iskrenost namera da se i konačno otkrije ko je na Olivera pucao i zašto - kaže Milena Ivanović. 

Ovoga puta Priština optužuje Oliverovu sekretaricu Silvanu Arsović da je učestvovala u ubistvu?

- To što je Silvana sada optužena da je direktno učestvovala u ubistvu je zaista presedan i ta "izmena" zapravo najviše bode oči i stvara sliku izmontiranog procesa u koji je očigledno uključeno više strana. 

Oliver Ivanović
Oliver Ivanović
Foto: Srbija Danas

Najavili ste da ćete prisustvovati ročištu, tražiti uvid u spise, optužnicu. Zbog čega?

- U dogovoru sa advokatima iz Prištine i Beograda sam odlučila da iskoristim svoje zakonsko pravo koje kao oštećena strana imam i da zvanično zatražim uvid u optužnicu i sve spise koji su prikupljeni tokom predistražnog i istražnog postupka. Jednostavno želim da sve vidim, sve pročitam, da imam uvid u sve. Ne želim da propustim išta i da možda napravim neku grešku. Imam moralnu obavezu i odgovornost. Prema Oliveru prvenstvenu, Bogdanu, ali i samoj sebi. Svi zaslužujemo istinu. 

Dugo niste bili na Kosovu. Da li ste zabrinuti za svoji bezbednost jer vi ipak mnogo toga znate? 

- Na Кosovu sam bila par puta posle Oliverovog stradanja, ali svakako nisam bila jedan duži period. Nije lako. Pomešane su emocije. Na Кosovu mi je sve. Porodica, detinjstvo, život čitav. Oliverov život je tamo ostavljen. Ali, ne bojim se. Odlučila sam. Imam svoju misiju i svoj cilj. Moje je pravo i obaveza da istinu tražim, ali i da ne dozvolim da se zaboravi. Ako se zaboravi, Oliver će stradati zauvek. Znam da mnogi to upravo i žele. Ali, dok sam ja živa, živeće i Oliver. To garantujem. I ne zanima me šta će ko reći, hoće li me osuditi ili razapeti, reći da sam Oliverova ljubavnica ili da me je služba namestila, da sam plaćena da ćutim, da sam izdala svog Olivera i svoje dete. Zanima me samo istina i za nju ću se boriti kolika god cena bila, jer istina nema cenu. Nema - zaključuje Milena Ivanović.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd