Utorak 19. mar 2024.
kosovska policija, Kosovo

NAJNOVIJI DETALJI NEUSPELE OTMICE DEČAKA NA KOSOVU: Zgrabili su ga četvorica i pokušali da ga uguraju u auto

Foto: Profimedia
Nepoznate osobe fizički su napale danas devetogodišnjeg dečaka Martina Vuksanovića u većinski srpskom selu Plemetina kod Obilića

Nepoznate osobe fizički su napale danas devetogodišnjeg dečaka Martina Vuksanovića u većinski srpskom selu Plemetina kod Obilića.

POKUŠAJ OTMICE SRPSKOG DEČAKA NA KOSMETU: Nepoznate osobe htele na silu da ga uvuku u crveni auto

POKUŠAJ OTMICE SRPSKOG DEČAKA NA KOSMETU: Nepoznate osobe htele na silu da ga uvuku u crveni auto

OČAJNIČKI MOLI DA GA PUSTE: Haradinaj prvi put u sudnici - ne priznajem sud i tražim slobodu

OČAJNIČKI MOLI DA GA PUSTE: Haradinaj prvi put u sudnici - ne priznajem sud i tražim slobodu

HARADINAJ DANAS PRED HAŠKIM SUDOM: Postoji veliki razlog da ostane iza rešetaka

HARADINAJ DANAS PRED HAŠKIM SUDOM: Postoji veliki razlog da ostane iza rešetaka

Prema rečima njegovih roditelja, majke Bojane (34) i oca Predraga (44) napad se dogodio kada se dečak vraćao iz škole kada je  putem naišao automobil "audi" crvene boje.

Nepoznate osobe fizički su napale danas osmogodišnjeg dečaka Martina Vuksanovića u većinski srpskom selu Plemetina kod Obilića. Prema rečima njegovih roditelja, majke Bojane(34) i oca Predraga(44) napad se dogodio kada se dečak vraćao iz škole kada je putem naišao  automobil "audi" crvene boje.

- Naš sin je video četiri mladića od kojih je jedna pokušao da ga uvuče u auto. Srećom da se naš sin otrgao iz ruke starijeg mladića i pobegao u prvo dvorište - priča majka Bojana napominjući da s u kojem su bili četiri muš, koji se iz škole vraćao kući.

Njegov otac Predrag ističe da je njihov sin tačno u 12.45 izašao iz škole, a da se incident dogodio pet minuta kasnije kada se dečak nalazio sam na ulici jer se rastao sa drugarima čije su kuće bliže školskom objektu.

- Srećom da je Martin pobegao u prvo srpsko dvorište i komšija ga je onako preplašenog doveo kući. Međutim, osim ovog slučaja već smo ranije imali brojne neprijatljnosti, jer smo se nalazili na meti pljački Albanaca koji su hteli da kupe moje domaćinstvo ali ja ne želim da prodajem svoju dedovinu - priča Predrag, otac četvoro dece od kojih nastarije ima petnaest, a najmlađe tri godine.

I dok ponavlja da neće pdoeći napadima kako bi se iselio, Predrag dodaje da je slučaj prijavio tzv. kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj tj ispitivanje i otišla. Ipak, napominje da do sada ni jedan jedini slučaj pljački i napada na njegovo domaćinstvo ali i ostale Srbe nije rešen.

Inače, u Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava koji se oslanjaju na susedna srpska sela Prilužje i Babin Most koja se nalaze na putu između Prištine i Kosovske Mitrovice.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd