fbpx
Skip to main content
Kfor

Komandant Kfora SLEDIO ALBANCE: NATO PREISPITUJE NIVO POSVEĆENOSTI Kosovskim bezbedonosnim snagama

Foto: Profimedia
General-major Lorenco Dadario izjavio je da su međunarodne vojne trupe posvećene održavanju sigurnog okruženja na Kosovu, uprkos političkim dešavanjima i mogućim tenzijama. KO OVDE KOGA DRŽI U ŠACI: Tači je američki čovek, Haradinaj sluša BRATA, a Veselji je VEŠTIJI IGRAČ od obojice

- Politiku prepuštam političarima i vidim da demokratija funkcioniše. Vi se trudite, imate dinamiku, koalicije, glasanje i tako dalje. I ovo je u redu. Ono što me zabrinjava su posledice političkih aktivnosti, izjava, retorike, naracije, akcija koje mogu biti političke prirode, ali sa posledicama na bezbednost - rekao je komandant Kfora Lorenco Dadario u intervjuu Kohi ditore.

KO OVDE KOGA DRŽI U ŠACI: Tači je američki čovek, Haradinaj sluša BRATA, a Veselji je VEŠTIJI IGRAČ od obojice

O saradnji sa Kosovskim bezbednosnim snagama nakon odluke kosovske Skupštine da se transformišu u "vojsku", rekao je da NATO još uvek preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u i da je to politička diskusija koja uključuje zemlje članice NATO-a i one koji doprinose. 

- Ono što bih rekao je da se naši odnosi sa KBS-om nisu promenili - rekao je komandant Kfora. 

Na pitanje o severu Kosova i Metohije, Dadario je rekao da je ta "oblast i dalje talac političke situacije i da su ljudi zabrinuti za rešenje".

- Od vitalne je važnosti okupiti policiju i druge institucije, tako da svi pokušaju da daju sve od sebe - zaključio je italijanski general.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
26 Beograd