Skip to main content
kosovo

"Ne želimo da učestvujemo u SAMOUBISTVU": Nakon PROTESTA SRBA NA KOSOVU upućene DIREKTNE PORUKE PRIŠTINI!

Foto: Profimedia
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić podsetio je da su četiri meseca prošla od uvođenja anticivilizacijskih taksi, te da su se mnogi politički predstavnici Albanaca nadali da će Srbe ostaviti žedne i gladne

U Kosovskoj Mitrovici završen je protest Srba sa kojeg je poručeno da će se boriti za svoja prava i prava njihove dece koja zavise od kombinata "Trepča", u kom radi oko 3.000 Srba sa severa Kosova i Metohije, te da neće odustati od borbe za svoj život, slobodu, ostanak i opstanak na prostoru južne pokrajine.

POŽURITE U MERIDIAN! Ovo se NE PROPUŠTA, osam neverovatnih prilika da ZARADITE na mečevima Lige Evrope

POŽURITE U MERIDIAN! Ovo se NE PROPUŠTA, osam neverovatnih prilika da ZARADITE na mečevima Lige Evrope

Član predsedništva sindikata Ratomir Milojević naveo je da se radnici "Trepče" nikada nisu mešali u tuđ život, niti su učinili išta čime bi zaslužili da ih danas kažnjavaju oduzimanjem posla, prava na rad i egzistencije njih i njihove dece.

Kako je rekao, sva "njihova" dokumenta i zakoni o "Trepči" doneti su jednostrano, zbog čega, dodaje, Srbi ne žele da učestvuju u "ekonomskom samoubistvu" i nikada neće prihvatiti primenu zakona koja ugrožava njihove životne interese.

- Svesni smo da oni imaju samo političke ciljeve, od kojih je krajnji ukidanje naših radnih mesta, našeg izvora egzistencije i proterivanje naših radnika i naroda sa ovih prostora. Nećemo i ne smemo to dozvoliti - kazao je Milojević.

Kosovo, Kosovska Mitrovica, KiM
Foto: Profimedia

Dodao je da je poziv Ramuša Haradinaja radnicima Trepče da ne slušaju političare iz Beograda i prihvate da kao radnici postanu vlasnici "Trepče" vrhunac licemerja i demagogije.

- Mi nikada nećemo od svoje države otimati ono što je njeno i na bilo koji način dati legitimitet vlastima u Prištini za njihove isključive političke ciljeve - rekao je Milojević.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić podsetio je da su četiri meseca prošla od uvođenja anticivilizacijskih taksi, te da su se mnogi politički predstavnici Albanaca nadali da će Srbe ostaviti žedne i gladne i primorati ih da se na kraju predaju, ali da samo mogu da vide da su Srbi nikada jači, složniji u nameri da ostanu i opstanu na ovim prostorima, da sačuvaju pravo na slobodu i život.

Primetio je da su predstavnici privremenih prištinskih organa počeli "slamanje" srpskog naroda uvođenjem taksi, a nastavili sa podizanjem lažnih optužnica protiv svih onih koji nisu bili spremni da pognu glave pred njima.

NOVA SRAMOTNA PLATFORMA PRIŠTINE: Nema pregovora o državi, VEĆ O NJENOJ POTVRDI

NOVA SRAMOTNA PLATFORMA PRIŠTINE: Nema pregovora o državi, VEĆ O NJENOJ POTVRDI

- Među njima i protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića. Oni moraju da shvate da smo svi odlučni u nameri da ostanemo i opstanemo i branimo ovo malo parče slobode koje su nam ostavili naši preci - kazao je Simić, te dodao da među Srbima na KiM nema i ne sme biti podela, kao i da incidenti poput današnjeg u Velikoj Hoči Srbe neće uplašiti i oterati sa KiM.

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović naveo je da takozvane "kosovske institucije i šiptarske vlasti narko-kartela" najavljenom registracijom "Trepče" pokušavaju da završe etničko čišćenje takozvanog nezavisnog Kosova, u čemu imaju pomoć svojih zapadnih mentora.

Dodao je da to rade i uvođenjem taksi i pokušajem otimanja Gazivoda, Trepče, oduzimanjem prava na rad Srbima, kao i pokušajem aneksije Mitrovice.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
17 Beograd