fbpx
Skip to main content
Pacoli, Tači

NOVE SPLETKE: Posle uvođenja TAKSI i OTIMANJA TREPČE, Priština ISTAKNUTIM Srbima sprema SLEDEĆE

Foto: Profimedia/ilustracija
Priština pokušava da slomi otpor Srba na KiM montiranjem novih lažnih optužnica, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić i dodao da je prisutna velika tenzija na severu KiM.

On je rekao da se pominje da su u pitanju ljudi iz političkog života, dakle, svi koji su od strane Prištine označeni kao neko ko može da vodi srpski narod.

- Čujemo da je ovih dana vlast u Prštini pripremila desetak optužnica za istaknute Srbe koji pružaju otpor na severu KiM - kazao je Simić

Potpredsednik Srpske liste ističe da je, nakon svega što se moglo videti po pitanju eventualnog nastavka dijaloga, pitanje da li je zaista postojao pritisak na Prištinu koji nije urodio plodom ili je sve bilo samo na nivou saveta.

Američki obaveštajci UPOZORILI! Srbi SPREMNI da uđu na Kosovo, vojska će MUNJEVITO REAGOVATI ako Albanci PREĐU LINIJU

Američki obaveštajci UPOZORILI! Srbi SPREMNI da uđu na Kosovo, vojska će MUNJEVITO REAGOVATI ako Albanci PREĐU LINIJU

Prema njegovim rečima, situacija na terenu je pod “visokim tenzijama” pošto ne može da se predvidi kakve će jednostrane poteze Priština povući.

- Nakon uvođena taksi pre četiri meseci oseća se nedostatak potrepština za srpski narod, naročito južno od Ibra. Najava otimanja Trepce od njenih radnika i Srba na severu KiM može direkto ugroziti opstanak 30 odsto stanovištva na severu. Pre nekoliko dana, predsednik Aleksandar Vučić je izneo informaciju da Priština pokušava da slomi otpor Srba na KiM montiranjem lažnih optužnica - dodao je Simić

Simić naglašava da je to počelo upadom 23. novembra u Kosovsku Mitrovica i pokušajem ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Kosovo
Kosovo
Foto: Profimedia/ilustracija

On ističe da na sve to međunarodna zajednica i oni koji su prisutni u Prištini ćute kao što su ćutali na seriju napada nakon uvođenja taksi.

Podsetio je da su napadnuti povratnici u Goraždevcu kraj Peći, zatim kod Kline, oteta je imovina u Partešu...

- Samo da se pokaže Srbima na KiM da ovde ne treba da ostanu. Želim da poručim javnosti u centralnoj Srbiji da 20 godina Srbi na KiM trpe pritiske i terore na KiM i da su, ipak, opstali - kazao je Simić.

SUDIJA SA ADVOKATIMA ZLOČINACA: Sud za zločine OVK nije ni počeo da sudi, a već ima prvi skandal (FOTO)

SUDIJA SA ADVOKATIMA ZLOČINACA: Sud za zločine OVK nije ni počeo da sudi, a već ima prvi skandal (FOTO)

Naveo je da će se Srbi sada kada imaju snažnu podršku države na čelu sa Vučićem odupreti pristiscima, jer žele da budućnost za svoju decu planiraju na KiM.

- Ali, uvek apelujemo na svoju zemllju da nastavi da radi kao u pretodnih šest godina, da podržava naše institucije, pre svega, u školstvu i zdravstvu - poručuje Simić.

Kosovo, Albanci
Kosovo
Foto: Profimedia

Simić navodi da su za Srbe na KiM značajne dve stvari: da pomoć ne stiže samo od organa Republike Srbije već i uglednih jedinaca koji su prepoznali znacaj da pruže podršku.

- Vučić je poručio da Srbija neće dozvoliti da bilo ko ugrožava opstanak Srba na ovim prostorima. To je ulilo sigurnost Srbima na KiM. Hajde dijalogom da rešavamo sva otvorena pitanja, nasilje ne sme biti tolerisano, nama je potreban mir koliko i Albancima - rekao je Simić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd