fbpx
Skip to main content
Aljbin Kurti

OTKRIVEN KURTIJEV PAKLENI PLAN! Evo zašto je Kurti danas brutalno upao na sever Kosova

Foto: Profimedia
U današnjoj akciji na severu Kosova učestvovala je specijalna operativna jedinica kosovske policije, ali i takozvana interventna jedinica regiona, čiji pripadnici nisu ni znali gde ih komanda upućuje

Brutalni upad na sever u kome je korišćena vatrena municija, gumeni meci, šok bombe i suzavac, ranjen jedan, a lekarsku pomoć zatražilo deset Srba, premijer u Prištini Aljbin Kurti, opravdava borbom protiv privrednog kriminala. Međutim, pravi razlog je krajnje banalan.

U KRALJEVU SE ORILO "HRISTE BOŽE" Pogledajte kako su pripadnici žandarmerije ZAPEVALI HIMNU KOSOVSKIH JUNAKA! (VIDEO)

U KRALJEVU SE ORILO "HRISTE BOŽE" Pogledajte kako su pripadnici žandarmerije ZAPEVALI HIMNU KOSOVSKIH JUNAKA! (VIDEO)

"ZAUZDAJTE IH, INAČE ĆEMO MI" Evo kako je tekao razgovor između Vučića i Lajčaka!

"ZAUZDAJTE IH, INAČE ĆEMO MI" Evo kako je tekao razgovor između Vučića i Lajčaka!

HARADINAJ BESRAMNO VREĐA NAPADNUTE SRBE: Nećete verovati kakve je sve gadosti zločinac napisao o našem narodu

HARADINAJ BESRAMNO VREĐA NAPADNUTE SRBE: Nećete verovati kakve je sve gadosti zločinac napisao o našem narodu

Izvor "Blica" iz prištinskih diplomatskih krugova navodi da u kosovskoj policiji vlada ogromno nezadovoljstvo, koje je dostiglo maksimum tokom i posle nedavnih barikada i blokada na prelazima Jarinje i Brnjak.

- Upravo u atmosferi unutar policije je jedan deo odgovora zašto je baš sada kosovski premijer pokrenuo akciju koja je bila planirana i pre nekoliko meseci, ali i potom odložena - navodi se.

Poljuljano poverenje u Kurtija

Poverenje u Kurtija je dosta poljuljano jer pripadnici kosovskih snaga smatraju da su poniženi tokom akcije na severu kada su 11 dana proveli praktično u blokadi. Pripadnici su nosili hranu po dva, tri kilometra, morali su da prolaze kroz špalir okupljenih Srba, nisu imali sanitarni čvor...

- Kurtiju se pripisuje da nije uspeo da izdejstvuje da tokom blokade na Jarinju i Brnjaku, pripadnici policije imaju odgovarajuće uslove već smatraju da su na svojoj zemlji bili poniženi. Ono što je bila kap je činjenica da su i posle svega morali da se povuku i ustupe mesto Kforu - navodi se.

Kosovo
Foto: Tanjug

Kurtiju takva atmosfera nije potrebna posebno ne pred lokalne izbore na Kosovu koji se održavaju u nedelju 17. oktobra. Premijer u Prištini pokušao je akcijom na severu da povrati ugled u policiji i generalno zveckanjem oružja na severu, utvrdi svoju poziciju praktično 4 dana pred izbore.

Kurti je do sada sproveo nekoliko akcija u Prištini, Peći i Prizrenu, a koje su imale za cilj sprečavanje šverca i prodaju te robe u radnjama. Današnji pokušaj na severu Kosova da i u tom delu sprovede fiskalnu politiku Prištine, okončan je zaplenom određene količine robe. Međutim, to je i kako sada stvari stoje najviše što može da uradi jer na severu Kosova ne može primera radi da uvede kao stalnu meru kažnjavanje ukoliko se ne izdaje fiskalni račun.

Neće stati sa ovakvim akcijama

Prema nezvaničnim saznanjima Kurti neće stati sa ovakvim akcijama i cilj su mu apoteke i veliki magacini robe po severu.

- Najveća ironija je što Albanci dolaze na sever da kupuju lekove jer ih nemaju po svojim mestima. Oni nemaju većinu lekova koja su u upotrebi. Po lek dolaze sami ili zamole nekog od Srba u svojim mestima da im kupi kada idu u Mitrovicu. Dakle u ovim apotekama koje Kurti hoće da zatvori po lek dolaze jednako i Srbi i Albanci - kaže jedan od Srba iz Kosovske Mitrovice.

Osim specijalne operativne jedinice kosovske policije, koja je nekadašnja Rosu, u akciji je učestvovala i interventna jedinica regiona sever. Pripadnici ove jedinice nisu bili informisani ni gde idu, ni šta im je zadatak. Ipak, svi su imali dozvolu ako vide oružje kod Srba da pucaju.

Akcija je počela oko devet časova i trajala je oko dva sata. Lekarsku pomoć zatražilo je desetoro Srba od kojih su dvojica zadržani na bolničkom lečenju. Jedan od njih Srećko Sofronijević (36), ranjen je u Zvečanu s leđa, operisan je i stabilnog zdravstvenog stanja

      Vremenska prognoza
      Clear sky
      14 Beograd