Skip to main content
OVK

OVO JE LISTA ALBANSKIH TERORISTA OSUMNJIČENIH ZA NAJSTRAŠNIJE ZLOČINE! Među njima i TAČIJEV SAVETNIK!

Foto: Profimedia
Lista pripadnika "OVK" koji su pozvani u Hag!

Savetnik predsednika (tzv.) Kosova i istovremeno bivši načelnik štaba OVK, Bisljim Zurapi (Bislim Zyrapi), pozvan je na ispitivanje od strane Specijalnog suda u svojstvu osumnjičenog. Kancelarija je telefonskim putem saopštila da će se Zurapi odazvati ovom pozivu i da će ga u četiri navrata intervjuisati specijalni istražitelji.

Poznati ALBANSKI LOBISTA ne može da dođe sebi posle OSTAVKE HARADINAJA: Zahteva odlaganje dijaloga sa Srbijom!

Poznati ALBANSKI LOBISTA ne može da dođe sebi posle OSTAVKE HARADINAJA: Zahteva odlaganje dijaloga sa Srbijom!

Strani mediji o Haradinajevoj ostavci: Gangster u uniformi, Rambo, pobunjenički komandir...

Strani mediji o Haradinajevoj ostavci: Gangster u uniformi, Rambo, pobunjenički komandir...

Svetske sile OTVORENO STALE UZ SRBIJU! Trampova poruka vrlo JASNA: "REŠENJE ZA KOSOVO JE MOJ PRIORITET!"

Svetske sile OTVORENO STALE UZ SRBIJU! Trampova poruka vrlo JASNA: "REŠENJE ZA KOSOVO JE MOJ PRIORITET!"

- Pozvan sam kao osumnjičeni i normalno ću odgovoriti i otići u Hag. Poziv je došao 4. avgusta - rekao je za T7.

Upitan o tome da li zna i za druga lica koja su dobila isti poziv Specijalnog suda, rekao je da ne poseduje takve informacije, već samo da je on pozvan.

Bisljim Zurapi
Bisljim Zurapi
Foto: Printscreen/Youtube/RTK

Ramuš Haradinaj koji je dao neopozivu ostavku na mesto premijera jer je, takođe, juče primio poziv.

Takođe Hisni Gucati (Hysni Gucati) je izjavio da je, prema informacijama organizacije veterana OVK, Specijalni sud pozvao i Sokola Bašotena (Sokol Bashotën) i grupu bivših pripadnika OVK iz Prizrena.

Crna lista Albanskih zločinaca koje Specijalni sud ispituje

Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu od novembra prošle godine pa do danas ispitao je više pripadnika OVK. Ovo su neki od njih

Gani Geci, bivši poslanik LDD, ispitan je početkom novembra na nepoznatoj lokaciji na Kosovu. Kako je sam izjavio, biće svedok za pet ubistava pred sudom u Hagu.

Rustem Mustafa – Remi, bivši komandant "Operativne zone OVK" u Labu i bivši poslanik Skupštine Kosova, ispitan 14. i 15. januara u Hagu. Ispitivan u svojstvu "osumnjičenog svedoka", kako je sam rekao. Advokat – Arianit Koci.

OVK
Foto: Profimedia/ilustracija

Astrit Šabani, bivši pripadnik OVK, je na odsluženju zatvorske kazne od 20 godina u zatvoru u Dubravi, zbog ubistva 4 Roma i jednog Albanca. Specijalno tužilaštvo ispitalo ga je u zatvoru 8. decembra, kako prištinski mediji prenose, zbog sumnje da je ubio jednog Srbina i dvojicu Roma.

Sokolj Dobruna, bivši predsednik "Vojnog suda Oslobodilačke vojske Kosova", pozvan je od Specijalnog suda na ispitivanje 12. decembra u Prištini. Prvobitno mu, kako su prištinski mediji javili, nije predočeno u kom svojstvu će biti ispitan, tokom ispitivanja u Hagu 13-14 decembra, video je, po sopstvenoj izjavi da je pisalo svedok, ali da na osnovu pitanja koja su mu postavljali, kako je rekao, ne može da isključi mogućnost i da bude osumnjičen.

Nazif Mehmeti, Kapetan Dini, bivši "šef vojne policije OVK u operativnoj zoni Laba". Pozvan je od Specijalnog suda da se pojavi na saslušanju od 22. do 24. januara u Hagu. Nije mu predočeno u kom svojstvu će biti ispitan. Advokat – Tahir Recaj.

Sami Ljuštaku, bivši komandant OVK, pripadnik tzv. "Dreničke grupe". Ljuštaku je ispitan  i 17. januara u Hagu, "branio se ćutanjem". Nije mu predočeno u kom svojstvu će biti ispitan. Advokat – Arianit Koci.

Remzi Šalja, komandant "Crvena Jabuka", "komandant specijalne jedinice glavnog štaba OVK", pozvan je na saslušanje 17. januara u Hagu. Nije mu predočeno u kom svojstvu će biti ispitan. Izjavio je da se "neće predati" niti odgovoriti na poziv. Advokat- Natalj Bulakaj. U međuvremenu je stigla i nova vest– Šalji se "gubi svaki trag", a početkom februara je Osnovni sud u Prizrenu izdao međunarodnu poternicu za Šaljom. Šalja je 24. maja uhapšen po nalogu Osnovnog suda u Prizrenu a u skladu sa optužnicom za ratne zločine protiv civilnog stanovništva. Početkom jula osuđen je na 14 godina zatvora zbog otmice Albanca koji je kasnije pronađen mrtav.

OVK
OVK
Foto: Profimedia

Safet Sulja, pukovnik "OVK", deo "operativne zone Paštrik", pozvan od Specijalnog suda na saslušanje 12. decembra u Prištini. Kako je sam izjavio, pozvan je u svojstvu svedoka. Ispitan je kada i Sokolj Dobruna, od 13-14. decembra.

Sabahajdin Cena, bivši "OVK" pripadnik u "operativnoj zoni Paštrik", saslušan 14. i 15. januara u Prištini. Njegov advokat, Mahmut Haljimi, izjavio je da je njegov klijent ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Suljejman Seljimi, bivši glavni komandant "OVK“, dobio poziv za saslušanje u Hagu za 9. januar. Nije se odazvao pozivu zbog "narušenog zdravlja", ali je potom ispitan u Prištini 6. februara. Trenutno je na uslovnom otpustu sa izdržavanja zatvorske kazne zbog počinjenih ratnih zločina protiv civilnog stanovništva.

Svetske sile OTVORENO STALE UZ SRBIJU! Trampova poruka vrlo JASNA: "REŠENJE ZA KOSOVO JE MOJ PRIORITET!"

Svetske sile OTVORENO STALE UZ SRBIJU! Trampova poruka vrlo JASNA: "REŠENJE ZA KOSOVO JE MOJ PRIORITET!"

Nakon ostavke Haradinaja, došlo do velike promene u bazi Bondstil na Kosovu!

Nakon ostavke Haradinaja, došlo do velike promene u bazi Bondstil na Kosovu!

OČEKIVANO? Stigla REAKCIJA EVROPSKE UNIJE na ostavku Ramuša Haradinaja!

OČEKIVANO? Stigla REAKCIJA EVROPSKE UNIJE na ostavku Ramuša Haradinaja!

Raimonda Reci, prva pripadnica "OVK" koja je dobila poziv za saslušanje od Specijalnog suda u Hagu. Poziv joj je uručen početkom decembra, i kako je navela, rečeno je da je pozvana u svojstvu svedoka.

Ismet Tara, poznatiji kao "Komandant Hodža" primio je poziv za saslušanje 20. decembra. Tara je ispitan u Hagu, u svojstvu osumnjičenog 17. februara, a ispitivanje je trajalo nekoliko dana.

Naser Krasnići, bivši komandant "OVK" za oblast Paštrik ispitivan je dva dana u Prištini, saopštio je njegov advokat Fljorin Vertopin 18. januara.

Nazif Mehmeti, bivši šef vojne policije "OVK" u operativnoj zoni Laba, ispitan je u svojstvu osumnjičenog u Prištini 22. i 23. januara.

Faton Mehmetaj, bivši član "OVK", ispitan je 4. februara u Hagu. Nije poznato u kom svojstvu je Mehmetaj bio ispitivan.

Mahir Hasani, pozvan na ispitivanje 11. februara u Hagu, javio je prištinski Insajderi, ali je vest demantovao sam Hasani. Međutim, početkom februara, advokatska kancelarija Artana Ćekinija saopštila je da je specijalno veće Ustavnog suda suspendovalo nalog specijalnog tužioca prema g. Hasaniju za predaju dokumenata, podataka, beleški i specifikovanih dokumenata iz naloga specijalnog tužioca.

Ljahi Ibrahimaj (Lahi Ibrahimaj) general "OVK" iz Metohije (Dukagjin), potvrdio je 11. februara da mu je uručen poziv od strane Specijalizovanih veća i najavio da će ga tužilac ispitati. Odbio je da kaže kada će biti ispitan i u kom svojstvu.

Isuf Gaši ispitan je od strane Kancelarije specijalnog tužioca 20. februara u svojstvu svedoka.

Pjeter Šalja poznatiji kao "Komandant vuk" ispitan je u svojstvu osumnjičenog u Briselu. Ovu vest saopštio je Šalja 21. februara, ali tada nije precizirao kada je ispitan, već je naveo da je bio ispitan "pre nekoliko dana".

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia

Bljerim Kuči, poslanik Alijanse za budućnost Kosova, prvobitno je potvrdio da će biti ispitan 12. marta. On je izjavio da će "ispuniti svoju obavezu" i odazvati se sudu. Kuči nije objasnio u kom svojstvu ga je pozvao Specijalni sud, ali je zatražio od medija da ga ne kontaktiraju sa dodatnim zahtevima. U međuvremenu, portal Zeri je preneo vest da se očekuje da Kuči bude ispitan u Hagu 7. aprila.

Osman Karpuzi, bivši pripadnik "OVK", potvrdio je prošlog meseca da je pozvan na ispitivanje u Hag 13. i 14. marta.

Baškim Ndrecaj, bivši pripadnik "OVK" iz Suve Reke 13. marta dobio je poziv Specijalnog suda. Ndrecaj je ispitan 22. maja i to kako je saopštio, u svojstvu osumnjičenog. Rekao je i da se branio ćutanjem.

Saljih Ljajći, komandant 136. brigade "OVK", ispitan je 14. marta, saopštilo je "Udruženje ratnih veterana OVK" iz Peći, ali ne i u kom svojstvu je bio ispitan.

Enver Šalja, bivši predstavnik "OVK" u Nemačkoj. Poziv za saslušanje u svojstvu svedoka uručen mu je upravo u Hagu gde je boravio zajedno sa Ismetom Tarom koji je tamo ispitivan u svojstvu osumnjičenog.

Bivši pripadnik "OVK" kojem je u Tirani izvađen bubreg ispitan je tokom marta u kacelarijama EULEX-a u Prištini.

Rahim Hašimi (Rrahim Hashim), bivši pripadnik "Delta komandnih snaga" 138. brigade OVK, primio je poziv Specijalnog suda i pojaviće se na ispitivanju 9. aprila u Hagu u svojstvu osumnjičenog. Hašimija je uhapsila Kosovska policija u maju zbog sumnje da je sa organizovanom kriminalnom grupom počinio krivična dela "zelenašenje", "prinuda" i "prevara", međutim, dok za razliku od četvorice uhapšenih u akciji "Talas" kojima je određen pritvor, Hašimi je odmah po hapšenju oslobođen.

Mendim Daka – Šari (Mendim Daka "Sharri") bivši komadant specijalne jedinice "Generalštaba OVK", kako je prenela Gazeta Express 13. maja trebalo je da putuje u Hag na poziv Specijalnog suda.

Fljamur Hoti (Flamur Hoti), bivši pripadnik "OVK", kako je sam potvrdio, pozvan je od strane Specijalnog suda za 28 maj. Nije poznato da li je i u kom svojstvu ispitan.

Šukri Buja (Shukri Buja), bivši komandant "OVK" za zonu Nerodimlja i bivši gradonačelnik Lipljana, kako je sam potvrdio za Gazetu Express, biće ispitan u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine na Kosovu 17. jula u Hagu

Saslušano novih 20 svedoka u vezi sa Ramušem Haradinajem. Da li je konačno došlo VREME ZA PRAVDU?

Saslušano novih 20 svedoka u vezi sa Ramušem Haradinajem. Da li je konačno došlo VREME ZA PRAVDU?

DODIK O OSTAVCI HARADINAJA: "Nova farsa međunarodne zajednice! Čitava priča oko vlasti u Prištini ima TERORISTIČKI PREDZNAK"

DODIK O OSTAVCI HARADINAJA: "Nova farsa međunarodne zajednice! Čitava priča oko vlasti u Prištini ima TERORISTIČKI PREDZNAK"

VANREDAN SASTANAK VUČIĆA, DODIKA I STEFANOVIĆA ZBOG KOSOVA!

VANREDAN SASTANAK VUČIĆA, DODIKA I STEFANOVIĆA ZBOG KOSOVA!

Ramiz Ćerićin (Ramiz Qeriqin),poznat kao "komandant Lav", ispitan je 9. jula u Prištini u svojstvu osumnjičenog, kako je sam naveo. Medijima je rekao da nije mogao da putuje u Hag zato što nema pasoš jer je na poternici INTERPOL-a, pa mu je omogućeno da bude saslušan u kancelariji EULEX-a u Prištini.

Naim Maljoku, savetnik kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja i bivši načelnik tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, saopštio je 10. jula da je u Hag pozvan u svojstvu svedoka.

Ramuš Haradinaj, koji je u tom trenutku vršio funkciju premijera, saopštio je 19. jula da je dobio poziv za ispitivanje od Kancelarije specijalnog tužioca i da će se u Hagu pojaviti u svojstvu osumnjičanog.

(VIDEO) Misteriozna organizacija iz "Da Vinčijevog koda": Rade u tajnosti, ima ih jako malo, a kada zgreše SUROVO SE SAMOKAŽNJAVAJU

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd