fbpx
Skip to main content
Risto Jovanović

"Ovo je sramota i direktan pritisak na Srbe sa KiM" Jovanovićeva porodica šokirana odlukom suda u Prištini!

Foto: Youtube/PrintScreen/Kosovo onlajn
Jovanovići su u kontaktu sa advokaticom Jovanom Filipović, koja je zastupnik Rista pred prištinskim sudom

Porodica Rista Jovanovića, mladića iz Podgorice koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, šokirana je odlukom Osnovnog suda u Prištini da mu odredi pritvor do 30 dana, zbog navodnog "širenja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti".

ČUDNI SUSRETI SRBA SA KUPRESA NA KOSOVU: Spojio ih Vidovdan

ČUDNI SUSRETI SRBA SA KUPRESA NA KOSOVU: Spojio ih Vidovdan

"REPUBLIKA KOSOVO ĆE BITI PRISUTNA SVUDA" Kurti ne prestaje sa skandaloznim izjavama - pomenuo i predsednika Vučića

"REPUBLIKA KOSOVO ĆE BITI PRISUTNA SVUDA" Kurti ne prestaje sa skandaloznim izjavama - pomenuo i predsednika Vučića

BRLJAVI, LUPETA, IZMIŠLJA - KURTI NAČISTO PROLUPAO: Kaže da je jezero Gazivode deo nepostojeće države!

BRLJAVI, LUPETA, IZMIŠLJA - KURTI NAČISTO PROLUPAO: Kaže da je jezero Gazivode deo nepostojeće države!

Oni odbacuju ove kvalifikacije, poručujući da Risto ništa što mu se na teret stavlja nije uradio.

- Moj suprug ničim nije zaslužio ovakvu kaznu. Ovo je sramota i direktan pritisak na Srbe koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Ali sigurna sam da će on sve izdržati, hrabar je i čvrst. Risto nije čovek koji mrzi bilo koji drugi narod ili naciju, pa optužba da je govorio "Ubij Šiptara!" je čista laž. On je, kao što se i na snimku moglo videti samo pevao o Kosovu, poznatu pesmu "Vidovdan" i to mu je najveći greh - kaže Teodora Jovanović, majka tek rođene, njihove devojčice Zorke.

Jovanovići su u kontaktu sa advokaticom Jovanom Filipović, koja je zastupnik Rista pred prištinskim sudom. Do njih su došle nezvanične informacije da bi tamošnji organi mogli da ga premeste u Centralni zatvor, gde su većinom Srbi. Porodica je najavila podnošenje tužbe protiv odluke Osnovnog suda u Prištini, pa se nadaju da bi ona mogla biti opovrgnuta, a Risto pušten na slobodu.

- Strahujem za njegovo zdravlje. Risto je operisan pre nekoliko godina nakon udesa kada je kao suvozač pao sa motora i teško povredio karličnu kost. Ugrađena mu je ploča na prednjem delu tela i svaki pritisak na nju mogao bi biti koban - kaže Teodora, koja ovih dana veliku pažnju pridaje tek rođenoj devojčici Zorki, kako veli, tatinoj mezimici, koja je 13. juna unela veliku radost u njihove živote.

Teodora zamera što se mediji u Crnoj Gori nisu značajnije pozabavili ovim slučajem.

- Više su se mediji iz Srbije bavili Ristovim hapšenjem, nego u Podgorici. Čula sam izjavu Mila Đukanovića da on neće da dolazi u sukob ni sa jednim narodom! - kaže Teodora.

Velika muka pritisnula je Jovanoviće, ali su oni sigurni da će iz ove nesvakidašnje situacije na kraju izaći kao pobednici. Njihov Risto nikog na Gazimestanu nije uvredio na nacionalnoj i verskoj osnovi, a slavio je svoj narod.

- Zbog toga je on naš junak - kaže Teodora, koja se zbog ljubavi preselila iz Rume u Podgoricu i sa Ristom započela novi, lepši život, i sada jedva iščekuje njegov povratak iz prištinskog kazamata.

Sramna presuda

Prema rečima advokatice Jovane Filipović, Jovanoviću se na teret stavlja širenje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti. Tužilac je zatražio određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

- U optužnici se Jovanoviću stavlja na teret da je pevao uvredljive pesme poput "Ubij Šiptara", što ne stoji i što je i on negirao. Tvrde i da je pevao pesmu "Vidovdan" što je potvrdio, ali ova pesma zaista nema nikakve veze sa bilo kojom uvredom. Stavljaju mu na teret i to što je pokazivao tri prsta, što nije nikakvo krivično delo niti uvredljivo prema bilo kome - istakla je Filipovićeva

Filipovićeva je dodala da je Jovanović sproveden na izdržavanje pritvora u Severnu Mitrovicu.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd