fbpx
Skip to main content
kosovo

PADA HOTIJEVA VLADA: Srpska lista će podržati svgavanje lažnog premijera, mora se poštovati koalicioni sporazum

Foto: Profimedia
Šef poslaničke grupe Srpske liste Igor Simić najavio je danas da će ta stranka najverovatnije dati podršku za svrgavanje aktuelne vlade u Prištini, na čelu sa Avdulahom Hotijem jer se, kako je naveo, ne poštuje koalicioni sporazum.

Simić je rekao da poslanici Srpske liste danas nisu učestvovali u radu skupštine i poručio da neće učestvovati ni ubuduće jer se ne poštuje koalicioni sporazum koji je potpisan, prenose mediji.

- Više puta smo i konstruktivno demonstrirali posvećenost delovanju u skladu sa interesima svih građana. Mi radimo u interesu građana, zalažemo se za ekonomski razvoj i za borbu protiv pandemije. Ali, smatram da moraju da nas poštuju kao partnera. Na stolu imamo potpisan sporazum i zahtevamo da se on poštuje. Zbog odnosa prema Srpskoj listi, ozbiljno razmišljamo o napuštanju vlade - rekao je Simić.

Prethodno je šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši rekao na koferenciji za novinare da Srpska lista, koja je partner u vladajućoj koaliciji, nije učestvovala na današnjoj sednici Skupštine, i shodno tome nije bilo kvoruma za vanredno zasedanje o Zakonu o ekonomskom oporavku.

- Danas smo pokušali da održimo vanrednu sednicu za drugo čitanje Zakona o ekonomskom oporavku, održavanje ove sednice onemogućili su neki od koalicionih partnera i opstruktivno delovanje opozicije. Srpska lista nije bila na sednici. Zahtevam da svi poslanici Kosova dođu i izvrše svoje ustavne dužnosti. Deo opozicije i vladajuće koalicije preduzimaju opstruktivne akcije - rekao je Gaši.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd