fbpx
Skip to main content
Petar Petković

STIGLA POMOĆ NARODU NA KOSMETU! Petar Petković u Zvečanu uručio rentgen aparat Domu zdravlja

Foto: SD/ilustracija/PrintscreenYoutube/Jutarnji Program TV HAPPY
Stigla pomoć ugroženima na Kosmetu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas zaposlene u Domu zdravlja Zvečan i poručio da se ta zdravstvena ustanova po opremljenosti, uslovima i kvalitetu rada ni po čemu ne razlikuje od bilo kog doma zdravlja u Beogradu.

 

 

 

Petković je uručio Domu zdravlja Zvečan rendgen aparat i najavio da će uskoro stići i sanitetsko vozilo koje je obezbedila Kancelarija za KiM, te da će se nastaviti ulaganje i u ostale zdravstvene institucije na KiM, prenosi Kosovo onlajn.

Petković, koji je u dvodnevnom obilasku srpskih sredina na KiM, naglasio je da to govori o tome koiko država Srbija pomaže zdravstvo na prostoru Kosova i Metohije i koliko će pomagati u narednom periodu.

Imate problema sa BOLOVIMA U MIŠIĆIMA I ZGLOBOVIMA? Lekari preporučuju OVO kao rešenje!

Imate problema sa BOLOVIMA U MIŠIĆIMA I ZGLOBOVIMA? Lekari preporučuju OVO kao rešenje!

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Sutra godišnjica martovskog pogroma Srba sa Kosmeta (FOTO/VIDEO)

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Sutra godišnjica martovskog pogroma Srba sa Kosmeta (FOTO/VIDEO)

EU ODBRUSILA LAŽNOJ DRŽAVI! Odluka Prištine je za žaljenje, naš stav se nije promenio!

EU ODBRUSILA LAŽNOJ DRŽAVI! Odluka Prištine je za žaljenje, naš stav se nije promenio!

- Kancelarija za KiM zajedno sa Ministarstvom zdravlja čini sve da pomogne našim lekarima, medicinskim sestrama i ostalom osoblju, upravo zbog toga što su naši lekari i medicinske sestre danas pravi heroji i na prvoj liniji odbrane života u borbi protiv korone - rekao je Petković.

Naglasio je da, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj ličnoj inicijativi, počinje rekonstrukcija KBC u Kosovskoj Mitrovici, ali i izgradnja potpuno nove bolnice u Gracanici.

- Do sada smo uspeli da zaposlimo više od 200 medicinskih sestara i 70 lekara, a biće raspisan i konkurs za dodatnih 40 medicinskih sestara. To sve govori da želimo da pomognemo našem narodu na KiM, da ima kvalitetno zdravstvo i sve mogućnosti kao što imaju svi u centralnoj Srbiji - poručio je Petković.

Petar Petković
Foto: Youtube/Printscreen/Kosovo Online

Pozvao je građane u srpskim sredinama da se odazovu na vakcinaciju i naveo da mogu i u Zvečanu, ali i svakoj zdravstvenoj ustanovi da se prijave.

Dodao je i da Kancelarija za KiM organizuje prevoz do tri tačke gde se obavlja vakcinacija - u Raški, Kuršumliji i u Bujanovcu.

- Iskoristite ovu mogućnost koju pruža država Srbija, koja je danas gotovo jedina u regionu koja ima vakcine. Prvi smo po vakcinaciji u Evropi. Iskoristite tu šansu i vakcinišite se. Danas se naš prostor i opstanak Srba ovde na KiM brani ne samo diplomatskom borbom, ne samo ekonomskim razvojem nego i vakcinacijom - istakao je Petković.

Direktor Doma zdravlja u Zvečanu Ivan Vasić zahvalio je Petkoviću na vrednoj donaciji i poručio da je to potvrda o kontinuitetu brige države i Kancelarije za KiM za svo srpsko stanovništvo na KiM.

Vasić je pozvao sve građane iz srpskih sredina na KiM da se vakcinišu.

- To je jedini način da pobedimo ovu pošast i da nam se koliko toliko životi vrate u normalu - rekao je Vasić.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd