Skip to main content
Fatmir Ljimaj

Ponovo provokacije iz Prištine: "Dijalog samo radi priznavanja"

Foto: Profimedia
Kopredsedavajući pristinskog tima Fatmir Ljimaj rekao je da je Priština spremna da pregovara sa Beogradom, ali samo ako će se to završiti priznavanjem Kosova.

- Ako proces pregovora i dijaloga nema u centru, u srži samog procesa priznavanje Kosova, onda mi nismo spremni da pregovaramo o drugim stvarima - rekao je Ljimaj za RTK2.

On je naveo i da je platforma koja je usvojena u kosovskoj skupštini zvanični stav Prišitne i da to, kako kaže, ne treba da bude iznenađujuće po Beograd. 

DVOJICA SRPSKIH MLADIĆA POVREĐENA U SEVERNOJ MITROVICI: Napala ih grupa od 30 Albanaca

DVOJICA SRPSKIH MLADIĆA POVREĐENA U SEVERNOJ MITROVICI: Napala ih grupa od 30 Albanaca

- Kosovo je realnost. Ja shvatam da zvanična politika Beograda ne priznaje državu Kosovo, svi mi znamo tu činjenicu i treba da učestvujemo u dijalogu kao što i mi očekujemo i verujemo da Beograd nije očekivao da mi u platformi kažemo da je Kosovo teritorija sa nerešenim statusom i hajde da razgovaramo o statusu - naveo je Ljimaj.

On tvrdi i da platforma nije usmerena protiv Srbije.

Ljimaj je rekao i da je nosilac procesa dijaloga sa Beogradom Evropska unija, kao i da Priština očekuje da budući sporazum bude predstavljen Savetu bezbednosti UN i da dobije podršku.

VESELJI NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Taksa je postigla svoj efekat

VESELJI NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Taksa je postigla svoj efekat

Govoreći o uvedenim taksama na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i o tome da li je odnos sa zapadnim zemljama zbog toga narušen, Ljimaj kaže da odnosi sa SAD-om i zapadnim zemljama nisu povezani samo po određenom pitanju.

- "Mi veoma ozbiljno uzimamo izjave naših partnera, ali ono što mi pokušavamo da kažemo našim partnerima je da nije dobro uslovljavati dijalog i mi smo tražili i od EU da se od Srbije traži da ne postavlja uslove na početku dijaloga, jer su usloljavanja otežavala srporazum - tvrdi Ljimaj.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd