fbpx
Skip to main content
OVK

POVADILI SRBIMA ORGANE, uništili dokaze, a sada... OSTAJU NA SLOBODI: Da li će PRAVDA ikada BITI ZADOVOLJENA?

Foto: Profimedia/ilustracija
Ako su dokazi za zločine albanskih terorista u "Žutoj kući" uništeni u Haškom tribunalu, hoće li zločinci ostati na slobodi?

Izjava Dika Martija, nekadašnjeg izvestioca Saveta Evrope o slučaju "Žuta kuća", da je bio "zaprepašćen" kada je iz Haškog tribunala dobio informaciju da su dokazi koje su istražitelji prikupili uništeni, zvuči šokantno i za srpsku javnost.

"Nikada nećemo ukinuti takse" Haradinaj opet POČEO DA DIVLJA: Lažna država odbacila predlog EU

Marti, vođa istraživačkog tima koji je pošao tragom otkrića nekadašnje glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte da su na Kosovu i Metohiji počinjeni zastrašujući ratni zločini koji uključuju ilegalnu trgovinu ljudskim organima, naglašava da je činjenica da su dokazi uništeni zabrinjavajuća.

OVK
OVK
Foto: Profimedia

Kako suditi optuženima za ratne zločine bez dokaza? Hoće li zločini izvršeni u "Žutoj kući" ostati nekažnjeni?

Nekadašnji šef Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović, kako kaže, veruje da hoće. Sa procesuiranjem pripadnika OVK zakasnilo se, dodaje, a uklanjanje dokaza je, prema njegovom uverenju, svesno urađeno od strane onih koji su i započeli NATO agresiju na SRJ.

NAJDIRLJIVIJA PORUKA! Klara (9) iz Francuske poslala SRCEPARAJUĆE PISMO deci na Kosovu - "Molim se za vas..."

- Očekujem da će, ako procesuiranja bude, to biti neki periferni igrači iz OVK, kako bi se reklo da je i taj posao završen. Ne očekujem da će neki ključni pripadnici OVK koji su u privremenim institucijama ikada biti procesuirani - kaže Stojanović.

OVK
Foto: Profimedia/ilustracija

Srbija pokušava da specijalnom sudu dostavi sve dokaze koje ima, a koje je dokaze prikupilo haško tužilaštvo i o kakvim se dokazima radi, znaju samo u Hagu, kaže predsednik Odbora za KiM srpskog parlamenta Milovan Drecun.

Ubrzana ISLAMIZACIJA srpske zemlje! U Prištini grade NAJVEĆU DŽAMIJU na Balkanu!

O kvalitetu dokaza može, prema Drecunovim rečima, da govori samo Specijalni sud za zločine OVK, a oni se o tome ne izjašnjavaju i ne žele da razgovaraju ni sa kim.

Kosovo
Foto: Profimedia

Drecun podseća da je srpska radna grupa objavila deo materijala sa fotografijama iz "Žute kuće". Međutim, dok specijalizovano tužilaštvo ne izađe sa optužnicama, ne može se znati ni kakva je situacija sa kvalitetom dokaza, zaključuje Drecun.

ISTINA KOJU SU UBILI! Nemci i Englezi su ZATAŠKALI NAJSTRAŠNIJI ZLOČIN nad Srbima - Marti OTKRIO DETALJE

U izveštaju koji je Dik Marti podneo Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope decembra 2010, pripadnici OVK optužuju se za teške zločine nad Srbima koji su ostali na KiM posle dolaska NATO trupa, između ostalog i da su kidnapovali ljude kako bi vadili njihove organe, koje su kasnije prodavali na crnom tržištu.

BONUS VIDEO: Srpski vojnici prikazali novu opremu

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd