fbpx
Skip to main content
Kosovo, Madagaskar

Povlačenje priznanja Kosova od Madagaskara UDARNA VEST U CELOM SVETU! Zbog ove dve stvari je to NAJVEĆA POBEDA SRBIJE do sada!

Foto: Profimedia
Republika Madagaskar je dvanaesta država po redu koja je povukla priznanje nezavinosti Kosova.

To je danas saopštio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je istakao da je Vlada Srbije primila notu od Ministarstva spoljnih poslova Madagaskara, u kojoj se navodi da je 5. decembra Repubilka Madagaskar donela odluku o povlačenju priznanja Kosova.

JOŠ JEDNA POBEDA SRBIJE! VELIKA DRŽAVA POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA!

Ivica Dačić
Ivica Dačić
Foto: Profimedia

Za povlačenje priznanja nezavinosti Kosova od Madagaskara može se reći kao jedno od najvećih diplomatskih pobeda Srbije kada je u pitanju borba za južnu srpsku pokrajinu budući da se radi o velikoj državi, kako u površinskom, tako i u demografskom pogledu.

HARADINAJ JE GOTOV! Ceo svet se OBRUŠIO NA ZLOČINCA! Hteo VOJSKU KOSOVA, a sada mu stiže TEŠKA KAZNA!

Madagaskar je četvrto najveće ostvro na svetu. Nalazi se u Indijskom okeanu blizu obale Istočne Afrike, a površina ove države iznosi oko 600.000 kilometara kvadratnih. S druge strane, prema popisu iz 2012. godine, Madagskar ima 21.264.000 stanovnika, što je čini najvećom državom, u populacionom smislu, koja je povukla priznanje Kosova.

Madagaskar
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

- Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar izražava poštovanje Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije i ima čast da mu saopšti da je verbalnom notom br.90/18-AE/M od 5.decembra 2018.godine Republika Madagaskar donela odluku da povuče priznanje Republike Kosovo - navodi se u verbalnoj noti upućenoj Srbiji.

LAVROV ŽESTOKO OPLEO PO LAŽNOJ DRŽAVI: Oni su EPICENTAR NESTABILNOSTI, sabotiraju SVE DOGOVORE!

U noti koju je isto Ministarstvo uputilo Prištini precizira se da se priznanje povlači do do postizanja pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, u okviru pregovora koji su u toku.

Madagaskar
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

- Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar izražava poštovanje Ministarstvu inostranih poslova Republike Kosova i s pozivom na pismo od 24. novembra 2017. u vezi sa priznajem Republike Kosovo od strane Republike Madagarskar, ima čast da mu saospsti da, pošto je podrobno razmotrilo situaciju i želeći po svaku cenu da ohrabri dijalog koji i dalje traje između Republike Srbije i organa Kosova uz primenu Rezolucije 1244 (1999) i isto tako da bi se omogućilo obema stranama da dođu do pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar donelo je odluku da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države dok se ne okončaju pregovori koji se vode pod pokroviteljkstvom međunarodne zajednice - navodi se u verbalnoj noti upućenoj Prištini.

VOJSKA SRBIJE SPREMNA! Celom svetu pokazana "CRVENA LINIJA"! Ako Albanci OVO URADE, srpska armija će ih ZGAZITI!

Informacija da je Madagaskar povukao priznanje Kosova bila je ujedno udarna vest u celom svetu. 

Podsetimo, do sada su priznanje Kosova povukle sledeće države: Solomonska ostrva, Unija Komora, Grenada, Dominikanska Republika, Surinam, Liberija, Sao Toma i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto, a danas je notu o povlačenju priznanja Kosova poslao i Madagaskar.

BONUS VIDEO Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd