fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije zahvalan Republici Palau: Odlukom o povlačenju priznanja Kosova poštujete Srbiju!

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije je rekao da odnose Beograda i Prištine treba rešavati dijalogom, uz poštovanje principa međunarodnog prava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Palaua Tomasu Remengesou što je njegova zemlja odlučila da poništi priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Predivna, a ZAKLETVU su uveli u ZAKON: Sve što niste znali o Palauu, zemlji koja je povukla priznanje tzv. Kosova

Vučić mu je priredio dobrodošlicu ispred zgrade Generalnog sekretarijata Predsednika Republike. Predsednik Srbije je rekao da odnose Beograda i Prištine treba rešavati dijalogom, uz poštovanje principa međunarodnog prava, i izrazio nadu da će biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije.

Kad je reč o bilateralnim odnosima sa Palauom, predsednik Vučić je istakao da je potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i saradnji stvorena osnova za razvoj saradnje u različitim oblastima. Memorandumima o razumevanju izdvojene su oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je predsednik Vučić predložio nekoliko konkretnih projekata, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima, kao i u oblasti energetike i informacionih tehnologija.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

On je rekao da će Srbija biti lojalan partner Palaua i najavio imenovanje nerezidentnog ambasadora u toj zemlji, kako bi se više radilo na razvoju odnosa naših dveju zemalja.

Kosovo na dnevnom redu u Savetu bezbednosti SEDMOG FEBRUARA: DVE DRŽAVE SE OŠTRO PROTIVE!

Predsednik Remengeso je rekao da odnosi Srbije i Palaua treba da budu zasnovani na poštovanju, razumevanju i saradnji, predloživši i intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima. On je, s tim u vezi, izdvojio značaj zaštite čovekove sredine i smanjenja negativnih posledica klimatskih promena. 

Predsednik Remengeso je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji, jer će se zbog toga o našoj zemlji više znati u Palauu i drugim zemljama u tom regionu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd