fbpx
Skip to main content
Ramuš Haradinaj

Ne odustaje od sulude namere: Haradinaj insistira da priznamo lažnu državu Kosovo

Foto: Profimedia
Ramuš Haradinaj ponavlja svoj zahtev da Srbija prizna (tzv) Kosovo

Tzv. premijer Kosova, Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će taksa od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH, ostati na snazi "uprkos pritiscima" i zatražio da dijalog sa Beogradom bude nastavljen "bez povezivanja sa pitanjem taksi".

HARADINAJ PRIPREMIO 3 KRVAVA SCENARIJA! Mogući napad na sever Kosova, REAGOVAO VUČIĆ

HARADINAJ PRIPREMIO 3 KRVAVA SCENARIJA! Mogući napad na sever Kosova, REAGOVAO VUČIĆ

Haradinaj je tokom posete opštini Gnjilane ocenio da je najbolji način izlaska iz nastale situacije, ali i produbljivanja saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, da Srbija prizna tzv. Kosovo. Upitan o primedbama koje je u subotu izrekao na račun tzv. kosovske ambasadorke u SAD Vljore Čitaku, koju je nazvao "ambasadorkom predsednika Hašima Tačija, a ne (tzv.) Kosova", Haradinaj je rekao da ona u odredjenim situacijama "nije iznosila tačne stavove (tzv.) Kosova".

Vljora Čitaku
Vljora Čitaku
Foto: Profimedia

Reagujući na izjavu Haradinaja, (tzv) ambasadorka je rekla da nikada nije slala kontradiktorne ili selektivne informacije.

- Nisam ja kriva što na (tzv.) Kosovu nema političkog konsenzusa o značajnim temama. Nikada u svom životu nisam davala zlonamerne savete i nikada nisam govorila van onoga što je moj mandat. Ja sam (tzv.) ambasadorka Kosova. Ramuš Haradinaj je moj (tzv.) premijer. Moja je čast da budem vaša (tzv.) ambasadorka u Vašingtonu - napisala je Čitaku kao odgovor na primedbe Haradinaja.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd