fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

Putin sutra OTKRIVA SVE! Stav o Kosovu NA STOLU, a OVO Rusija misli o Albancima!

Foto: Profimedia
Predsednik Rusije Vladimir Putin izneće tokom sutrašnjih razgovora u Beogradu stav Moskve o Kosovu.

- Taj stav je jasan, konzistentan i zasnovan na međunarodnim i pravnim okvirima, uključujući i one koji se nalaze u Rezoluciji SB UN 1244 - rekao je uoči Putinove posete njegov pomoćnik Jurij Ušakov.

Problem Kosova NAJVAŽNIJE PITANJE tokom posete Putina: Ruski predsednik donosi MOGUĆA REŠENJA I SAVETE!

Kako je rekao, Rusija će podržati zadovoljavajuće obostrano prihvatljivo rešenje do kojeg dođu Beograd i Priština, ali Rusija veruje da bilo kakvo rešenje mora biti u skladu sa međunarodnim pravom i potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

- Ono (rešenje) treba zaista da bude sprovedeno - rekao je Ušakov, preneo je Tas s.

Kosovo
Foto: Profimedia

On je na konferenciji za novinare u Moskvi ukazao da se sitacija na Kosovu, ionako teška, dodatno iskomplikovala u poslednje vreme zbog uvođenja taksi i odluke o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

Ušakov je to nazvao provokatorskim potezima kosovskih Albanaca.

- To su stoprocentne takse na robu iz Srbije i BiH. To je i decembarska odluka tzv. kosovskog parlamenta o usvajanju zakona o transfomaciji snaga bezbednosti u vojsku. To predstavlja grubo kršenje Rezolucije 1244 SB UN - rekao je Putinov pomoćnik.

On je naveo i da će u ruskoj delegaciji biti i šef diplomatije Sergej Lavrov, vicepremijer Jurij Borisov, ministar energetike Aleksandar Novak, ministar tehnološkog razvoja Konstantin Noskov, ministar rada i socijalne zaštite Maksim Topiljin, ministar ekonomskog razvoja Maksim Oreškin, šef "Gasproma" Aleksej Miler, direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, direktor "Rosatoma" Aleksej Lihačov, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Fog
1 Beograd