Skip to main content
Albanci

Rezervisana TRI MESTA ZA SRBE, a sve je PITANJE DANA? Albanci opet napali Beograd za neuspehe

Foto: Profimedia
Vlada Srbije stavila je van snage i proglasila ništavim zakon o Trepči koji je 2016. usvojen u Prištini.

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj kaže da "Beograd postaje prepreka" za registraciju imovine Trepče kao javnog preduzeća, iako je, kako navodi, zakon o Trepči u Prištini usvojen pre skoro tri godine, a statut usvojen pre nekoliko meseci, prenosi Kosova pres.

Haradinaj, Tači i Veselji KLEČE pred ovom ženom, a sada je poslala JASNU PORUKU Srbima na Kosovu (FOTO)

Haradinaj, Tači i Veselji KLEČE pred ovom ženom, a sada je poslala JASNU PORUKU Srbima na Kosovu (FOTO)

On, međutim, tvrdi i da je registracija preduzeća Trepča pitanje dana, a rudare iz srpske zajednice poziva da "ne postanu žrtve zvaničnika Beograda". 

Kako navodi Kosova pres, privremene vlasti iz Prištine rezervisale su tri mesta za Srbe u bordu Trepče ali, kako kaže, rukovodioci ovog giganta u Severnoj Mitrovici "odbijaju da sarađuju sa odborom Trepče".

Tzv. ministar ekonomskog razvoja Valdrin Luka je rekao da je zbog značaja Trepče u severnoj Kosovskoj Mitrovici "predviđeno uključivanje srpske manjine u odbor Trepče". 

Kako navodi Kosova pres, predsednik Odbora Trepče Ardijan Sila nije odgovorio na pitanje o problemima oko registracije Trepče.

AMERIČKO ZBOGOM ALBANCIMA? Evo šta kaže komandant Bondstila na najavu POVLAČENJA SAD iz LAŽNE DRŽAVE

AMERIČKO ZBOGOM ALBANCIMA? Evo šta kaže komandant Bondstila na najavu POVLAČENJA SAD iz LAŽNE DRŽAVE

Tzv. kosovsko Ministarstvo ekonomskog razvoja najavilo je 26. februara da će kombinat Trepča biti registrovan do kraja tog meseca.

Inače, Vlada Srbije stavila je van snage i proglasila ništavim zakon o Trepči koji je 2016. usvojen u Prištini.

Marko Đurić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Šef vladine Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je ranije danas da privremene prištinske vlasti nisu u stanju da uspešno posluju kombinatom Trepča koji je pod njihovom kontrolom i on je neprofitabilan, ali da žele da pod svoju kontrolu stave Kombinat Trepča sever, koji je ekonomski uspešan i profitabilan, i hrani 2.400 porodica, i predstavlja kičmu ekonomskog opstanka Srba na KiM.

On je podsetio da je Trepča sever registrovana i u našem sistemu, "te da smatramo, kao država Srbija, da je Trepča AD na celokupnoj teritoriji KiM naša".

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd