fbpx
Skip to main content
Kosovo, Ujedinjene nacije

ŠAMAR SRBIJI IZ UN-a Rasprava o Kosovu 7. februara NEIZVESNA, 4 države SVE STOPIRALE

Foto: Profimedia/ilustracija
Dačić je na konferenciji za novinare rekao da prvi put u Savetu bezbednosti UN nije usvojen dnevni red, koji inače svakog meseca predlaže predsedavajući, što je, ocenjuje, neozbiljno za organizaciju poput UN.

Još je neizvesno da li će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija 7. februara raspravljati o Kosovu, jer su SAD, Velika Britanija, Nemačka i Poljska bile žestoko protiv toga da se redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu i Metohiji nađe na dnevnom redu sednice, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Postoje naredbe koje se tiču određenog broja Srba! Zoranovim hapšenjem PROCURILI PLANOVI ALBANACA

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da prvi put u Savetu bezbednosti UN nije usvojen dnevni red, koji inače svakog meseca predlaže predsedavajući, što je, ocenjuje, neozbiljno za organizaciju poput UN.

On je objasnio da je sednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o redovnom izveštaju o KiM zakazana za 7. februar, ali da nije izvesno da li će na njoj biti reči o Kosovu, jer će se verovatno tek tog dana usvajati dnevni red.

Ujedinjene nacije
Foto: Profimedia

- Teško da možemo da skupimo devet glasova da to bude na dnevnom redu, jer tu nema veta. Ali ne mogu ni oni da skupe devet glasova da ne bude -  rekao je Dačić.

On je pozvao međunarodnu zajednicu na dogovor ističući da se, ako u trenutku kada je dijalog blokiran neko kaže da nema potrebe da se razgovara o Kosovo, može očekivati da KiM više nikad neće biti na dnevnom redu, prenosi Tanjug.

Danas ISTIČE ROK za povlačenje taksi: U Prištini NAPETO, Haradinaj NE ODUSTAJE, sve je pod znakom PITANJA

- Sutra moram u Vašington na konferenciju, odatle u Njujork, jer je sednica zakazana 7. februara. Nije izvesno da li će da bude, verovatno će da dođu i kažu otvaramo sednicu, ko je za usvajanje dnevnog reda i može da se desi da dođemo tamo, a da oni ne usvoje dnevni red, to je neozbiljno za organizaciju koja pretenduje da vodi svet -  rekao je Dačić.

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd