fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

ŠEŠELJ RUŠI ALBANSKE SNOVE: Ako formiraju "vojsku", Srbija da od Putina i Kineza traži SAMO JEDNO!

Foto: Profimedia/ SD ilustracija
Povodom najavljene odluke kosovske skupštine da formira tzv. "vojsku Kosova", predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da Srbija sada može zahtevati da Rusi i Kinezi pošalju svoje vojnike u sastav Kfora, kako bi garantovali bezbednost Srbima na severu pokrajine

- Mi tu ne možemo praktično ništa da uradimo. Moramo biti spremni da sa našom vojskom i policijom intervenišemo ukoliko ta tzv. "vojska" krene na srpska naselja. U samoj Prištini, mi smo nemoćni da bilo šta uradimo. Možemo da tražimo vanrednu sednicu Saveta bezbednosti, na kojoj bi Amerikanci verovatno uložili VETO, ali trebamo napraviti galamu oko toga – rekao je Šešelj.

Šešelj je izjavio da bi bilo pametno da zatražimo od Rusa i Kineza da pošalju svoje vojnike u sastav Kfora, a da bi ovo formiranje "vojske Kosova" bio dobar povod za takav zahtev.

On je podsetio da su Rusi već bili u sastavu Kfora, ali da nisu ostali na Kosovu jer tadašnja vlast u Beogradu nije bila zainteresovana za saradnju. 

On je dodao da je jučerašnja akcija Kfora bila još jedna provokacija, ali i stvarna vežba.

- Oni vežbaju određene lokacije gde bi Srbi mogli da prave barikade, kako bi efikasno razbijali te barikade i kako bi okupirali sever Kosova kad dođe naredba. Njima ne pada na pamet da rasformiraju tu kvazi "vojsku" - rekao je predsednik SRS.

 

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd