fbpx
Skip to main content
Aljbin Kurti

SKANDALOZNA IZJAVA LAŽNOG PREMIJERA: Kurtijev obraz kao đon - sprema mehanizme da se tzv. Kosovo približi Albaniji

Foto: SD/ilustracija/Profimedia
Lukavo osmišljen krajnji cilj

Premijer tzv. Kosova i lider Pokreta Samoopredeljenje povodom obeležavanja 16 godina od osnivanja, izjavio je da se po pitanju nacionalnog jedinstva Albanaca u programu stranke ništa nije promenjeno, prenosi Ekonomija onlajn.

- Čak i u programu Pokreta Samoopredeljenje nacionalnu uniju sa Albanijom ne biramo mi, ona bira nas. Naš program je isti i naši stavovi su isti. Sve više koristimo mehanizme za približavanje Albaniji i da pomognemo Albancima svuda na Balkanu - rekao je Kurti.

Iz kafea u kome je Pokret Samopredeljnje osnovan 7. juna, 2005. godine Kurti je pohvalio doprinos i žrtvovanje svih aktivista, a građanima tzv. Kosova se zahvalio na bezrezervnoj podršci.  

- Imali smo srećnih trenutaka, ali i teških, imali smo mnogo žrtava, čiji se doprinos osećamo svakodnevno. Pred nama je mnogo posla, sve male i srednje bitke su dobijene kako bi imali šansu za veliku bitku, 14. februar ne doživljavamo kao datum pobede koji nam je pružio komfor, već kao kao šansu koju su nam dali građani za veliku bitku za stvaranje razvijene, demokratske pravedne republike - rekao je Kurti.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd