fbpx
Skip to main content
Trepča

SNAŽNA PORUKA IZ SRBIJE: Nećemo dozvoliti otimanje Trepče!

Foto: Profimedia
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da Srbija neće dopustiti otimanje njene imovine, što, kako tvrdi, upravo odlukama pokušava prištinska vlast. 

- Nema nikakve sumnje da je Srbija većinski vlasnik Trepče i to je činjenica koju moraju da uvažavaju svi u svetu, tako da bilo kakvi razgovori o Trepči ne mogu da budu vođeni bez učešća Vlade Srbije. Pitanje imovine Srbija je pokrenula na početku dijaloga sa Prištinom, predsednik Vučić je lično tu temu više puta stavljao na sto, ali razgovori o Trepči su stalno odlagani - kazao je u pisanoj izjavi za medije ministar Antić.

NE ZNA ŠTA PRIČA! Veselji do juče hteo da ih ukine, sada TAKSE OSTAJU

On je istakao da to što se u Prištini ponovo odlučuje o nezakonitom otimanju Trepče, neće imati nikakve trajne posledice. 

Srbija će, dodao je, nastaviti da insistira da se kroz dijalog razgovara o imovini, pri čemu je pitanje Trepče za nas jedno od najvažnijih. 

EU traži da ne provociramo Albance?! Umesto ukidanja taksi SRAMAN POZIV na "prekid vatre" između Beograda i Prištine

- Kao i do sada, Srbija će brinuti o Srbima koji rade u Trepči, kao i o poslovanju i razvoju te kompanije. Svaki razgovor o Trepči, a oni će morati da budu pokrenuti, dočekujemo spokojno, uvereni u snagu naših argumenata, a to je pre svega nepobitno većinsko vlasništvo u Trepči - poručio je ministar.

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd