fbpx
Skip to main content
Hašim Tači

SAMI SEBI SMO NAJVEĆI NEPRIJATELJI: Sedmoro Srba položilo zakletvu pred Tačijem (FOTO)

Foto: Profimedia
On je ocenio da je na leđima sudija "velika odgovornost", koju će kako je rekao, "znati da nose"

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači potpisao je danas ukaz o imenovanju 37 novih sudija, među kojima je i sedmoro Srba, koji su posle toga pred njim položili zakletvu.

HARADINAJU SVI OKRENULI LEĐA: Pripadnici LAŽNE KOSOVSKE VLADE traže ukidanje carina i rušenje vlasti!

- Sudije su se zaklele da će tokom vršenja dužnosti biti verni Republici Kosovo, Ustavu i zakonima na snazi i da će poštovati pravila profesionalne etike, kao i da će verno, nezavisno, profesionalno i nepristrasno vršiti dužnosti i funkcije koje su im poverene - navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika privremenih kosovskih institucija.

Navodeći da tzv. Kosovo ima "autentičnu vladavinu zakona", Tači je posle polaganja zakletve ocenio da je tzv. Kosovo "konstantno vršilo i vrši reforme u pravosudnom sistemu kako bi funkcionisao što bolje".

- Republika Kosovo je usvojila adekvatne mere za promovisanje potpune i efektivne jednakosti među pripadnicima zajednica na svim ekonomskim, društvenim, političkim ili kulturnim životnim poljima. I današnje polaganje zakletve sudija u potpunosti predstavlja multietničku prirodu Republike Kosovo - naveo je Tači.

Predsednik Srbije zahvalan Republici Palau: Odlukom o povlačenju priznanja Kosova poštujete Srbiju!

On je ocenio da je na leđima sudija "velika odgovornost", koju će kako je rekao, "znati da nose".

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd