fbpx
Skip to main content
kosovo

SRBIJA NE ĆUTI! Hitno reagovala Kancelarija za KiM: Sud u Prištini proglasio Nenada Arsića za RATNOG ZLOČINCA

Foto: SD/ilustracija
Kancelarija za KiM oglasila se saopštenjem nako što je Osnovni sud u Prištini proglasio Nenada Arsića iz Čaglavice krivim i osudio ga na šest godina zatvora.

- Današnja sramna presuda Nenadu Arsiću koga je Osnovni sud u Prištini proglasio krivim i osudio na šest godina zatvora zbog navodnog “ratnog zločina protiv civilnog stanovništva - još jedna je u nizu skandaloznih odluka sudskih instanci u Prištini. 

KANDIDOVAO SE ZA PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Čovek od poverenja Ramuša Haradinaja se uključio u trku

KANDIDOVAO SE ZA PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Čovek od poverenja Ramuša Haradinaja se uključio u trku

ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA NA KOSMETU: Broj zaraženih u poslenja 24 sata DUPLIRAN, preminulo još 12 osoba

ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA NA KOSMETU: Broj zaraženih u poslenja 24 sata DUPLIRAN, preminulo još 12 osoba

PONOVO PROVOKACIJE IZ LAŽNE DRŽAVE! Haradinaj opleo po Srbiji: "Preti nam opasnost, naoružavaju se"

PONOVO PROVOKACIJE IZ LAŽNE DRŽAVE! Haradinaj opleo po Srbiji: "Preti nam opasnost, naoružavaju se"

Nažalost, pokazalo se tačnim ono na šta je Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozoravala od samog početka ovog slučaja, a to je da ne postoje pretpostavke da se ovaj ili bilo koji drugi slučaj protiv lica srpske nacionalnosti procesuira u skladu sa osnovnim demokratskim standardima i međunarodnim pravnim tekovinama, niti da ima uslova za fer i pravično suđenje.

Nenad Arsić osuđen je na kaznu zatvora iako za navodni zločin koji mu se stavlja na teret nema nijednog validnog dokaza, već je po sredi nastavak uobičajene prakse Prištine da se na osnovu izjava lažnih svedoka donose osuđujuće presude protiv Srba. 

Branilac koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložiće žalbu na ovu sramnu presudu i očekujemo da ona bude poništena.

Ovakve sudske odluke imaju za cilj dodatno zastrašivanje Srba koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije, ali su i jasna poruka raseljenima da nisu dobrodošli.

Zato pozivamo i međunarodnu zajednicu da ne dozvoli da Nenad Arsić postane žrtva političkih previranja u Prištini", stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Osnovni sud u Prištini proglasio je Nenada Arsića iz Čaglavice krivim i osudio ga na šest godina zatvora. Arsić je proglašen krivim za krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", potvrdio je advokat Dejan Vasić.

Predsedavajuća sudskog veća Aljbina Šabani-Rama sudija posebnog odeljenja pri osnovnom sudu u Prištini proglasila je krivim Nenada Arsića iz zbog kako se navodi počinjenog krivičnog dela ratnog zločina odnosno nečovečnog postupanja prema porodici Šalja iz prištinskog naselja Emšir.

Vasić je istakao da je ovakva presuda potpuno u suprotnosti sa svime što se događalo u ovom procesu.

- Da sam ja sudija koji je ovu presudu izrekao bilo bi me sramota i kao čoveka i kao pravnika. Najbolje o svemu ovome govori to da sudsko veće nije našlo za shodno da prilikom izricanja presude kaže ni jednu jedinu reč zašto je na ovaj način postupilo i na koji način je utvrđena Nenadova odgovornost - rekao je Vasić.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd