fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

Kfor upao na sever Kosova sa OPAKIM planom! ŠEŠELJ ODMAH REAGOVAO! Otkrio NATO podvalu Srbiji!

Foto: Youtube Printscreen/ Indeksonline/ Happy TV printscreen/ SD ilustracija
Više od 45 vozila Kfora ušlo je, na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10.00 časova, a kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u pravcu Leposavića, a predsednik SRS Vojislav Šešelj smatra da se radi o akciji da bi se sprečila intervencija srpske vojske na formiranje tzv. "Vojske Kosova"

Šešelj je u Jutarnjem programu televizije Hepi rekao da misli da se ne radi o intervenciji koja ima za cilj sprečavanje upada "vojske Kosova" na sever pokrajine.

Voditelj Milomir Marić, upozorio je da bi sukob srpske vojske sa Kforom bio svetu prikazan kao napad na NATO.

VANREDNA VEST! Borbena vozila KFORA UŠLA NA SEVER KOSOVA! Nose opremu koja najavljuje VELIKI HAOS!

Podsećamo, pored borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica. 

Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju vojske Kosova, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći. 

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu "suvereno odlučuje"Priština. 

U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd