fbpx
Skip to main content
Nenad Popović

SVI ZNAMO KO JE HARADINAJ: Politički gubitnik i ratni zločinac u očaju priziva stvaranje "velike Albanije"

Foto: Srbija Danas
Sa današnjom Srbijom i njenim državnim rukovodstvom nije moguće razgovarati jezikom ucena, pritisaka i pretnji

Politički gubitnik i ratni zločinac Ramuš Haradinaj, suočen sa optužbama za najmonstruoznije zločine nad srpskim narodom, želi da se vrati sa margine u politički život, besno napadajući ekstremističkim stavovima Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića, izjavio je danas Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije i lider Srpske narodne partije.

JOŠ JEDAN "POLITIČAR" U HAGU: Specijalno tužilaštvo pozvalo teroristu OVK na saslušanje

JOŠ JEDAN "POLITIČAR" U HAGU: Specijalno tužilaštvo pozvalo teroristu OVK na saslušanje

PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA: Tužilaštvo u Hagu protiv puštanja iz pritvora zločinca Kadrija Veseljija

PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA: Tužilaštvo u Hagu protiv puštanja iz pritvora zločinca Kadrija Veseljija

PETKOVIĆ UĆUTKAO HARADINAJA: Beograd neće nasedati na pretnje Prištine, odolećemo svim pritiscima

PETKOVIĆ UĆUTKAO HARADINAJA: Beograd neće nasedati na pretnje Prištine, odolećemo svim pritiscima

- U odsustvu bilo kakve ideje za pregovore sa Beogradom, osim besmislenog zahteva da Beograd prizna nasilnu secesiju naše južne pokrajine, Haradinaj u očaju svoje gubitničke pozicije ponovo pokreće temu stvaranja "velike Albanije" - naveo je Popović u izjavi za javnost.

Ističe da Haradinaj to čini kako bi ga sponzori lažne države Kosovo, čiji krajnji cilj i jeste stvaranje "velike Albanije", podržali kao mogućeg kandidata za predsednika te neustavne tvorevine.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia/ilustracija

Popović kaže da Haradinaj i njegovi sponzori nikako da shvate da sa današnjom Srbijom i njenim državnim rukovodstvom nije moguće razgovarati jezikom ucena, pritisaka i pretnji.

- Takve zahteve Srbija ne ispunjava ni njegovim zapadnim mentorima, koji na razne načine vrše pritisak na Srbiju, a kamoli njemu koji je samo njihov trbuhozborac - rekao je on.

Snovi terorista neće biti dosanjani

Popović ističe da će srpska politika, koju danas predvodi presednik Aleksandar Vučić, dosledno i mudro i u ovim složenim okolnostima štititi državne interese i interese Srba.

- Ostavićemo teroristima poput Haradinaja da sanjaju svoje puste i nerealne snove o "velikoj Albaniji", koji nikada dok je Srba i naše odlučnosti da se borimo za Kosmet, neće biti ostvareni - zaključio je Popović.

Haradinaj je, kako kže, uvek bio mali politički miš od koga realno u pregovorima Beograda i Prištine apsolutno ništa ne zavisi.

- On je običan izvođač radova onih koji ga godinama drže u političkom životu, skidajući ga i vraćajući ga na funkcije u zavisnosti od procene njihovih interesa na Balkanu. A sada je taj izvođač radova optužen, pritisnut, ucenjen i uplašen, što ga čini spremnim da izvrši svaki nalog kako bi spasao svoju kožu - ocenio je Popović.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd