Skip to main content
kosovska policija

TAČIJEVI SPECIJALCI NAORUŽANI DO ZUBA PRETE SRBIMA! Obučavali su ih Nemci i Amerikanci i imaju DOZVOLU DA UBIJU

Foto: Profimedia
Specijalci tzv Vojske Kosova nalaze se na obuci u Nemačkoj gde ih za vojne akcije spremaju elitni pripadnici vojski Nemačke i SAD!

Dvanaestočlani kontingent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj, pod nazivom "Kombinovano rešavanje KSII", prenela je KTV, na albanskom jeziku. Vežbom je rukovodilo Ministarstvo odbrane SAD. Specijalci sa Kosova koji se nalaze na obuci u Nemačkoj, biće naoružani ajmodernijim naoružanjem i po svim NATO standardima.

- Specijalno su odabrani ljudi za ovu obuku u Prištini ih nazivaju Tačijevi gardisti. Imaće zadatak da budu ekipa za brze intervencije i po nalogu predsednika Republikeotkriva izvor iz Prištine.

SLUŽBENO VOZILO KVAZIDRŽAVE DIVLJALO PO SRPSKOM AUTO-PUTU, a onda se desilo ono što vozač nije očekivao! (VIDEO)

SLUŽBENO VOZILO KVAZIDRŽAVE DIVLJALO PO SRPSKOM AUTO-PUTU, a onda se desilo ono što vozač nije očekivao! (VIDEO)

SADA I ZVANIČNO! Togo povukao priznanje LAŽNE DRŽAVE, novi AFRIČKI SAVEZNIK u DIPLOMATSKOJ OFANZIVI

SADA I ZVANIČNO! Togo povukao priznanje LAŽNE DRŽAVE, novi AFRIČKI SAVEZNIK u DIPLOMATSKOJ OFANZIVI

LAZANSKI O SASTANKU GODINE: EU pokazala nemoć, evo šta Vučić treba da kaže Pompeu o Kosovu!

LAZANSKI O SASTANKU GODINE: EU pokazala nemoć, evo šta Vučić treba da kaže Pompeu o Kosovu!

Prema njegovim rečima ovi specijalci imaće dozvolu i da pucaju, a samim tim i da ubiju po nahođenju. Svrha obuke izvedena je s ciljem obučavanja američkih regionalnih snaga na nivou brigade, u znak podrške ciljevima američke Evropske komande za saradnju i bezbednost, za utvrđivanje spremnosti sa NATO saveznicima i partnerima.

Vežba je počela 9. avgusta u bazi američke vojske Evrope (USAREUR) u Nemačkoj. Tim KBS u ovoj vežbi, kako se navodi, podržava 1. oklopnu pešadijsku brigadu pešadijske divizije u oblasti komunikacije, osoblja, operacija kao i u oblasti praćenja i kontrole razvoja obuke.

Tokom obuke sprovedene su stalne aktivnosti na postavljanju i premeštanju prenosnika po potrebi za podršku taktičkim operacijama 1. snaperskog bataljona i za saradnju sa kompanijom Charlie Communication Compani.

Policija takozvane države Kosovo
Foto: Profimedia

Podsetimo Kosovske bezbednosne snage (KBS), koje Priština planira da transformiše u vojsku, trenutno raspolažu sa oko 2.500 aktivnih pripadnika i sa oko 800 u rezervi.

KBS su 2009. godine nasledile Kosovski zaštitni korpus, formaciju koja je nastala 1999. godine demilitarizacijom takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Prvi komandant Korpusa bio je Agim Čeku, a nasledio ga je kasnije Sulejman Sedimi.

Sedimi se nalazi u zatvoru zbog zločina počinjenih tokom rata, a Čeku je pod optužnicom zbog zloupotreba sa spiskovima veterana OVK kojima se isplaćuje ratna penzija od pre par meseci. KBS su formirane po planu Martija Ahtisarija.

Na početku su KBS uniformama opremili Amerikanci, vozilima Nemačka, a obuku su obavljali oficiri britanske armije. Raspolažu sa nemačkim i američkim naoružanjem.

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
Chegevara's picture

Chegevara

A vi i dalje saradjujte sa tim njemcima i amerikancima..

1 | 0
Zamena's picture

Zamena

Dovoljno da Srbija posalje 20 vojnika u Rusiju da se malo obuce . Dzaba SAD i Njemacka.

0 | 0
Zoo Cuvar's picture

Zoo Cuvar

Ako oni imaju dozvolu da pucaju i ubiju zanima me šta bi bilo da ja pucam i ubijem nekog od njih...

0 | 0

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd