fbpx
Skip to main content
Kosovo

"UPOTREBA SILE ALBANSKE KOSOVSKE POLICIJE, PREDSTAVLJA OTVORENU AGRESIJU" Oglasila se eparhija raško-prizrenska

Foto: Youtube/Printscreen/Pink
Eparhija je apelovala i na međunarodne snage KFOR-a i EULEKS-a da hitno uspostave mir

Eparhija raško-prizrenska pozvala je danas na smirivanje situacije na severu KiM i najooštrije apelovala da se policijske snage hitno povuku jer situacija može dodatno da eskalira.

- Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu eparhije.

Eparhija je apelovala i na međunarodne snage KFOR-a i EULEKS-a da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije, a građane da pokažu maksimalnu uzdržanost.

- Povodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu KIM, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije. Prema podacima bolnice iz Severne Mitrovice najmanje jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena vatrenim oružjem od strane policije, a mediji saopštavaju da je broj povređenih veći - ukazala je eparhija.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd