clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

HAOS NA KOSOVU, SPREMAJU SE NOVI NAPADI NA SRBE: Predsednik Vučić će dati sve od sebe da zaštiti naš narod na KiM (FOTO/VIDEO)

13.10.2021. 12:02 21:52
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Situacija na Kosmetu danas je bila izuzetno napeta

Policija lažne države Kosovo, praćena jedinicama ROSU, upala je danas u severnu Kosovsku Mitrovicu. Oni su pucali bojevom municijom, ispaljivali suzavac i šok bombe, na narod koji se okupio da brani svoj grad.

EKSPLOZIJE ODJEKUJU KOSOVSKOM MITROVICOM: Bačene šok-bombe, sirene za uzbunu zavijaju (FOTO/VIDEO)

EKSPLOZIJE ODJEKUJU KOSOVSKOM MITROVICOM: Bačene šok-bombe, sirene za uzbunu zavijaju (FOTO/VIDEO)

GUST DIM U SEVERNOM DELU MITROVICE - ZAPALJENI AUTOMOBILI: Srbi uzvratili na upad Kurtijeve policije i ROSU (VIDEO)

GUST DIM U SEVERNOM DELU MITROVICE - ZAPALJENI AUTOMOBILI: Srbi uzvratili na upad Kurtijeve policije i ROSU (VIDEO)

UDARNO! Vučić se hitno uputio ka Raškoj posle haosa u Severnoj Mitrovici

UDARNO! Vučić se hitno uputio ka Raškoj posle haosa u Severnoj Mitrovici

 

21:00
Građani izašli ispred Skupštine da pruže podršku braći na KiM

Srbi su se okupili ispred Skupštine Srbije gde su iskazali svoje nezadovoljstvo agresivnim delovanjem prištinskih vlasti i oružanih formacija prema golorukom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Na licu mesta se vijore brojne zastave, dok je saobraćaj obustavljen.

20:45
Postavljena nova barikadu u Zvečanu

Srpski stanovnici severa Kosova postavili su novu barikadu u Zvečanu u znak protesta nakon akcije Specijalne jedinice Kosova.

20:00
Otkriveno zašto je Kurti baš danas napao Srbe na severu Kosmeta

Brutalni upad na sever u kome je korišćena vatrena municija, gumeni meci, šok bombe i suzavac, ranjen jedan, a lekarsku pomoć zatražilo deset Srba, premijer u Prištini Aljbin Kurti, opravdava borbom protiv privrednog kriminala. Međutim, pravi razlog je krajnje banalan.

Aljbin Kurti
Aljbin Kurti / Izvor: Profimedia

19:15
Sramne provokacije Haradinaja

Ramuš Haradinaj je još jednom pokazao kakav je nečovek kada je bestidno i besramno osuo paljbu po napadnutim Srbima na KiM, nazivajući ih svakakvim pogrdnim imenima. O tome šta je tačno ovaj zločinac rekao, pročitajte OVDE.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj / Izvor: Profimedia

19:00
"Trčala sam sa detetom, a oko nas suzavac"

Stravičan zvuk eksplozije. "Bačena je bomba!". Strah, panika, uznemirenost. Pucnjava, dim, suzavci i meci na ulicama gradova. Ovom užasnom scenariju svedočili su danas Srbi sa Kosmeta, iz Kosovske Mitrovice i Zvečana koji su, jutros oko 9 časova napadnuti od strane Kosovske policije i pripadnika ROSU. Potresnu ispovest hrabre Srpkinje koja je danas spašavala dete od agresora na KiM, možete pročitati OVDE

17:40
Vučić obišao kasarnu u Kraljevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas kasarnu u Raški, gde je obišao jedinice Vojske Srbije i Žandarmerije, nakon čega je razgovarao sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji. Više o tome, pročitajte OVDE.

17:25
Na Kosmetu napadnuti i srpski novinari

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog pokušaja oduzimanja opreme i ometanja rada novinara koji su jutros izveštavali sa protesta u Severnoj Mitrovici i Zvečanu zbog akcije policije iz Prištine i poziva građane i policiju da omoguće novinarima nesmetano obavljanje posla.

17:00
Sprema se novi napad na srpski narod?

Danas se dogodio težak incident na Kosmetu kada su pripadnici Rosu brutalno napali Srbe, otvorivši vatru na nenaoružan narod. Ipak, da je sve to samo potencijalni uvod u još veće krvoproliće i napad na srpski narod, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. O tome na kom prostoru će Srbi biti ugroženi, možete pročitati klikom na OVAJ LINK.

16:40
Grenel se hitno oglasio povodom dešavanja na KiM

Povodom trenutne situacije na severu Kosova i Metohije oglasio se i Ričard Grenel, izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine. O tome šta je rekao, možete pročitati OVDE.

Ričard Grenel
Ričard Grenel / Izvor: Profimedia

16:25
Jeziva svedočenja napadnutih Srba na KiM

- Mi nemamo čime… Pucali su na nas, bacali suzavac, morate da nas odbranite. Mi nemamo kako da se odbranimo - rekla je jedna meštanka, dok je predsednik vidno potrešen slušao svedočenja Srba.

16:00
Sramotni naslovi albanskih medija o incidentu na KiM

Kosovska policija je saopštila da sprovodi akciju protiv krijumčarenja robe u nekoliko gradova i objavila niz fotografija zaplenjene robe široke potrošnje. Međutim, situacija na terenu nije izgledala kao klasična zaplena robe široke potrošnje.

Šta su napisali o brutalnom napadu na Rosu na Srbe na KiM, možete pročitati OVDE.

15:45
Hakerski napad na "Kosovo onlajn"

Na informativni portal "Kosovo onlajn" navodno je izvršen hakerski napad, a sajt se sada nalazi van funkcije.

15:30
Predsednik Vučić se obraća javnosti

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Raške, nakon napada Rosu na Srbe na KiM.

Vučić je upitao na kom mestu je tačno ranjen Sofronijević ranije danas, a njemu se, podsetimo, lekari bore za život.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Printscreen

14.44
Oglasio se NATO

Povodom ponovnog nasilja na Severu KiM nad pripadnicima srpske zajednice, iz sedišta NATO u Briselu kažu da su u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice.

- Kosovska policija sprovodi operaciju primene zakona širom Kosova. Misija KFOR, koju vodi NATO, u stalnoj je komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice i ostaje potpuno usredsređena na svakodnevno sprovođenje svog mandata da obezbedi sigurno kruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu - poručio je zvaničnik NATO za.

U sedištu NATO dodaju da KFOR nastavlja da podržava primenu nedavnog dogovora o deeskalaciji na severu Kosova koji je postignut između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

14.42
Građanka Kosovske Mitrovice: Svi su na ulicama, blokirali smo grad

"Do zuba naoružani" specijalci i pripadnici policijski snaga pucali su bojevom municijom, ispaljivali suzavac i šok bombe na Srbe koji su se okupili da odbrane svoj grad.

Ana, studentkinja iz Kosovske Mitrovice, rekla je da su usred ovih nereda ulice pune naših građana.

Više o tome možete pročitati OVDE.

14.21
Oglasio se Goran Rakić iz Srpske liste

Goran Rakić iz Srpske liste rekao je kako su se Srbi sa Kosova i Metohije uputili ka Raški, gde će se u 15 sati sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Rakić kaže kako je ovo za njih najvažniji sastanak, kao i da su današnja dešavanja prelila čašu. Kaže i da je ovo za sve Srbe - pitanje života ili smrti i da je ovo "Kristalna noć". Ističe i kako su im zabranili vakcine, da su danas pokušali da im oduzmu lekove i da je ostalo još samo, naglašava Rakić, da Srbima na KiM uzmu i vazduh.

14.12
Kako mediji u regionu i iz sveta izveštavaju o situaciji na Kosovu

O napetoj situaciji izveštavali su svetski, ali i mediji u regionu.

Agencija AP prenosi da se "kosovska policija sukobila sa etničkim Srbina na severu tokom operacije protiv krijumčarenja robe".

Pod naslovom "Kosovska policija je ispalila suzavac da rastera srpsku gomilu u Mitrovici" o situaciji na Kosovu izveštava i Reuters.

Više o tome možete pročitati OVDE.

14.06
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u Rašku

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Vučić je kako se saznaje stigao u Rašku u garnizon Vojske Srbije i obišao vojnike.

Više o tome možete pročitati OVDE.

14.04
Ka Raškoj krenuli Stefanović i Mojsilović

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović na putu su ka Raškoj, gde će prisustvovati sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Više o tome možete pročitati OVDE.

14.01
Srećko uspešno operisan

Direktor KBC u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je za Kosovo onlajn da su, nakon jutrošnje akcije Kosovske policije u Severnoj Mitrovici dve osobe hopitalizovane, od kojih je jedna sa teškim povredama usled rane zadobijene vatrenim oružjem podvrgnuta hirurškoj intervenciji.

- U KBC Kosovska Mitrovica smeštena su dva pacijenta, jedan teško povređen, upucan je mučki s leđa, ima povrede desne lopatice, prelom drugog rebra i metak mu je izašao na prednju stranu vrata, uz obilno krvarenje, urađena je hitna hirurška intervencija, metak je izvađen, nalazi se u jedinici intenzivne nege i za sada je u stabilnom zdravstvenom stanju - rekao je Elek.

13.52
Oglasila se eparhija Raško-prizrenska

Eparhija raško-prizrenska pozvala je danas na smirivanje situacije na severu KiM i najooštrije apelovala da se policijske snage hitno povuku jer situacija može dodatno da eskalira

- Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu eparhije.

Eparhija je apelovala i na međunarodne snage KFOR-a i EULEKS-a da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije, a građane da pokažu maksimalnu uzdržanost.

- Povodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu KIM, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije. Prema podacima bolnice iz Severne Mitrovice najmanje jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena vatrenim oružjem od strane policije, a mediji saopštavaju da je broj povređenih veći - ukazala je eparhija.

13.51
Ranjeni Srećko Sofronijević u Mitrovačkoj bolnici

Srećko Sofronijević iz Zvečana upucan je jutros od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

13.44
Ponovo se oglasila policija sa Kosova

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi policijska operacija sprovedena u regionu Prištine, Peć, Mitrovice Jug i Mitrovice Sever".

- Dok u svim regionima je policijska operacija sprovedena bez problema u delu Mitrovice Sever, kriminalne grupe na organizovani način su se okupili, blokirali su puteve sa različitim prevoznim sredstvima, koristili su gasne boce, šok bombe, pucali su vatrenim oružjem i ručne bombe kako bi sprečili i napali carinske i policijske službenike koji su bili na izvršavanju službene dužnost- stoji u saopštenju.

Policija na Kosovu
Policija na Kosovu / Izvor: Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Kako se ističe, "pozivajući se na stvorenu situaciju, direktnom ugrožavanjem službenika, blokade puteva, upotrebe gasnih boca, šok bombe, upotrebu vatrenog oružja i ručnih bombi od strane osumnjičenih i oštećenje / paljenje službenih vozila, Policije Kosova, prinuđena je bila da preduzme policijske mere koristeći neophodna pravna sredstva, u cilju pružanja bezbednosti nad službenicima uključenim u operaciju, gradjanima na tom području je stvorena mogućnost slobodnog kretanja".

- Kao rezultat pucnjave raznim smrtonosnim sredstvima u pravcu policijskih službenika , do sada je prijavljeno da su šest policijskih službenika pretrpeli telesne povrede, od čega pet policajaca albanske nacionalnosti i jedan srpske nacionalnosti. Prema prvim početnim informacijama, jedna od osoba umešanih u napad na policijske službenike je povređena - stoji u saopštenju KP.

13.30
Borelj pozvao na hitan prekid nasilja

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu KiM.

žozep borelj
žozep borelj / Izvor: Profimedia

Više o tome možete pročitati OVDE.

13.28
Poslanici SNS pozivaju KFOR da reaguje

Predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je danas šta je još potrebno da se desi na severu Kosova i Metohije da međunarodna zajednica reaguje.

I drugi poslanici Srpske napredne stranke, povodom najnovijih dešavanja na severu KIM, koji su se danas javljali za reč u parlamentu, ocenili su da je krajnje vreme da KFOR reaguje.

Marković je najoštrije osudio poslednje divljanje pripadnika ROSU na severu KiM koji su jutros, kako je rekao, po nalogu Aljbina Kurtija, do zuba naoružani, napali goloruk srpski narod, sa ciljem izazivanja opšte krize koja bi dovela do nesagledivih posledica.

31.27
Kosovska policija pucala u leđa Srećku Sofronijeviću

Povređeni Srećko Sofronijević.

Srećko Sofronijević
Srećko Sofronijević / Izvor: Foto: Pink/Printscreen

- Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju - rekao je hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Više o tome možete pročitati OVDE.

13.20
Pucali na kuću s tromesečnom bebom

Pripadnici policije lažne države Kosovo uz podršku specijalnih jedinica ROSU danas su izazvali haos u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pored teško ranjenog Srbina, Srećka Sofronijevića, bilo je još desetak ranjenih Srbi.

Više o tome možete pročitati OVDE.

13.12
Upucani Srećko Sofronijević

Srbin Srećko Sofronijević koji je prilikom jutrošnjeg upada specijalnih jedinica Koosvske policije upucan, trenutno je na operaciji u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Sofronijević ima tešku prostrelnu ranu, ali prema prvim informacijama nije životno ugrožen.

Sofronijević je upucan kako se navodi sa leđa u Zvečanu gde je kosovska policija kao i u Kosovskoj Mitrovici upadala u objekte.

13.07
Blokiran most kod "Dudinog krša"

Kosovska policija i Rosu blokirali su most kod "Dudinog krša". Taj put spaja Mitrovicu sa magistralnim putem Priština - Raška.

12.58
Srbi pozvani da hitno doniraju krv

Sa odeljenja za transfuziju hitno traže dobrovoljne davaoce krvi. Kako se saznaje, zalihe krvi su jako male i hitno su potrebni dobrovoljni davaoci.

Narodu je upućen hitan poziv da se međusobno organizuje i dođe na odeljenje za tranfuziju.

12.54
Vojska Srbije spremna

Vojska Srbije spremna je da reaguje i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji i spreči novi pogrom ako to ne učini NATO.

Ova dramatična saznanje prenose domaći mediji nakon što je kosovska policija počela da sprovodi teror nad Srbima u Mitrovici i Zvečanu.

Vojska Srbije
Vojska Srbije / Izvor: Profimedia

Državni vrh Srbije hitno je reagovao ovim povodom, pa se predsednik Srbije uputio ka Raškoj gde će imati sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM, dok je premijerka Ana Brnabić pozvala međunardonu zajednicu da hitno reaguje.

Prema saznanjima Informera, ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srpsko stanovništvo na KiM, to će učiniti Vojska Srbije!

12.53
Momenat kada je upucan Srbin u leđa

 

12.42
Rosu pucao na Srbe mecima kojima je ubijen Ivanović

Policija lažne države Kosovo, praćena jedinicama ROSU, upala je danas u severnu Kosovsku Mitrovicu.

Oni su pucali bojevom municijom, ispaljivali suzavac i šok bombe, na narod koji se okupio da brani svoj grad.

Korišćeni su vojni meci kalibra 5,56, proizvođača "Sellier&Bello", ceska proizvodnja, NATO standard. Koristi ga veliki broj vojske i policije. Za ubistvo Olivera Ivanovića korišćen je takođe "Sellier&Bello", ali kalibra 9x19.

Više o tome možete pročitati OVDE.

12.35
Rosu upada u apoteku

Trenutak kada je bačena šok bomba ispred apoteke u Severnoj Mitrovici a potom suzavac, tokom intervencije specijalne kosovske policije Rosu na severu Кosova.

Na snimku se vidi trenutak kada kosovska policija ulazi u apoteku, a nedugo zatim se jedan njen pripadnik raspravlja sa okupljenim građanima.

Više o tome možete pročitati OVDE.

12.30
Oglasio se Aljbin Kurti

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je današnja akcija Kosovske policije bila usmerena protiv švercera u Prištini, Peći i u severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice.

On je na svom Fejsbuku napisao da je Kosovska policija jutros pokrenula operaciju pretresa nekoliko lokacija u Peći, Prištini i Mitrovici, kao i da je ona proizvod koordinisane akcije policije i Tužilaštva.

- Oduzeta je roba koja predstavlja dokazni materijal. Kriminal i kriminalne grupe se neće tolerisati i biće uhvaćeni. Borićemo se protiv krijumčarenja - napisao je Kurti.

Više o tome možete pročitati OVDE.

11.22
Snimak napada na Srbe na Kosovu

Na Tviteru je objavljen najnoviji snimak jezive pucnjave na Srve na severu Kosova.

Na snimku osoba koja snima beži s ulice u dvorište da se sakrije, dok se sa svih strana čuju neprestani rafali. Jedna žena se na snimku čuje kako viče drugima da beže.

Više o tome možete pročitati OVDE.

12.20
Zbog ovoga su Rosu zapucali na Srbe

Kosovska policija objavila je fotografije zaplenjene robe za koju se u saopštenju policije navodi da služi kao materijalni dokaz.

Na fotografijama se vide čokoladice, žuti sok, bombone i žvake.

 

Kosovo
Kosovo / Izvor: Foto: Policija Kosova

Dodaje se da se akcija dalje nastavlja i da je angažovana Carina i jedinice raznih policijskih profila.

Više o tome možete pročitati OVDE.

12.15
Obratio se Petar Petković

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je vanrednu konferenciju za medije.

12.10
Kosovska policija uhapsila je muškarca srpske nacionalnosti

Kosovska policija uhapsila je muškarca srpske nacionalnosti u Zvečanu, prenose mediji. 

Reporteri su objavili snimak hapšenja, a kako navode uhapšeni je odveden u stanicu na razgovor.

Više o tome možete pročitati OVDE.

11.58
Ima još povređenih

U Zvečanu je malopre iz vatrenog oružja ranjen jedan Srbin, i on se trenutno nalazi u bolnici u teškom stanju, a kako se nezvanično saznaje još jedan od građana je povređen, ali lakše.

11.56
Zapaljeni automobili u Mitrovici

Više automobila je oštećeno, a jedan je zapaljen u Severnoj Mitrovici na raskrsnici između Srednje tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" i Bošnjačke mahale, nakon jutrošnjeg upada policije tzv. Kosova u grad.

Kako se može videti na snimku, u blizini mosta ima i zapaljenih automobila, a na pojedinim lokacijama je gust dim. Mobilne mreže su jedno vreme bile u prekidu.

Više o tome možete pročitati OVDE.

11.55
Vučić se uputio ka Raškoj

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Više o tome možete pročitati OVDE.

11.47
Oglasila se premijerka Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se posle akcije kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici.

Pozivam međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reaguju i zauzdaju Aljbina Kurtija. Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa - navela je Brnabić.

Više o tome možete pročitati OVDE.

11.40
Teško ranjen Srbin

Jedan Srbin teško je ranjen danas prilikom nasilnog upada jedinica ROSU u Kosovsku Mitrovicu.

Prema informacijama za sada nepoznati muškarac pogođen je u leđa a metak mu je izašao na grudi.

Više o tome možete pročitati OVDE.

10.51
U Severnu Mitrovicu pristigli i pripadnici Rosu

Nakon što su pripadnici Kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu.

 

Kako javljaju sa lica mesta, situacije je izuzetno napeta

U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Severnoj Mitrovici, a ulice su pune građana.

Više o tome možete pročitati OVDE.

 

10.17
Oglasila se policija sa Kosova

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u "ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Kako se navodi u saopštenju "akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice".

Više o tome možete pročitati OVDE.

09.45
Eksplozije odjekuju Kosovskom Mitrovicom

U severnom delu Kosovske Mitrovice trenutno je u toku akcija Kosovske policije, a građani su se okupili i blokirali ulicu Kneza Miloša.

Kako prenosi reporter Kosovo onlajna, kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kosovska policija je upala u jednu od gradskih apoteka gde su proveraval kosovske carinske papire.

Više o tome možete pročitati OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
13.10.2021. 12:02 21:52