fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

VAKCINACIJA NA SEVERU KOSMETA: Priština ne može ni Albancima da pomogne, ko još očekuje da misle na Srbe

Foto: Profimedia
Nemamo mogućnost da intervenišemo u određenim delovima KiM, pa smo to učinili tamo gde je moguće

Besmislene su izjave da se na Kosovu vrši vakcinacija po etničkom principu, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović navodeći da Srbija obavlja vakcinaciju tamo gde je u mogućnosti da to čini u južnoj pokrajini.

NE PITAJU SE VALJDA TERORISTI: Važno je da država nastavi da vakciniše Srbe na Kosmetu

NE PITAJU SE VALJDA TERORISTI: Važno je da država nastavi da vakciniše Srbe na Kosmetu

OTKRIVENA ŠOKANTNA ISTINA: Hotijeva "vlada" pala zbog interesa najjačeg teroriste s Kosmeta

OTKRIVENA ŠOKANTNA ISTINA: Hotijeva "vlada" pala zbog interesa najjačeg teroriste s Kosmeta

''Imam poverenje i u predsednika i u državu, doktore'' Počela vakcinacija protiv korone u južnoj srpskoj pokrajini!

''Imam poverenje i u predsednika i u državu, doktore'' Počela vakcinacija protiv korone u južnoj srpskoj pokrajini!

Stefanović je istakao da se vakcinacija vrši samo po medicinskim i zdravstvenim principima i naveo da naša zemlja nema potpuni suverenitet, odnosno ne može da sprovede sve mere u potpunosti u svim delovima KiM.

- Nemamo mogućnost da intervenišemo u određenim delovima KiM. Mi smo to učinili tamo gde je moguće, ali to se radi samo po zdravstvenim principima. I ranije je bilo, i sada je, da je epidemiološka situacija teža, i tamo gde smo mogli da obezbedimo, obezbedili smo da pomognemo - rekao je Stefanović.

Naveo je da prištinske institucije nemaju kapacitet ni Albancima da pomognu, a da niko i ne očekuje da će pomoći Srbima koji žive u južnoj pokrajini.

Vakcina protiv korona virusa u Srbiji
Foto: SD/ilustracija/Profimedia

Pomoć i Republici Srpskoj

Stefanović navodi i da ako budemo imali dovoljno, ništa neće smetati i da se deo ustupi Republici Srpskoj. Upitan da li to može da izazove probleme u BiH, Stefanović kaže da Srbija želi da ima posebne veze sa svima u BiH i da niko ko se našoj zemlji obratio za pomoć nije odbijen.

- Naravno da volimo Republiku Srpsku i svoj narod, ali šta ugrožavamo ako nekome pomažemo, šta je tu loše, pa mi time pomažemo i celokupnoj BiH ili oni podrazumevaju da tamo gde žive Srbi ne treba ništa da se investira i da se pomaže - zaključio je ministar odbrane.

Ističe da su kritike i izjave od lekara da se vakcinacija vrši po etničkom principu i da to ugrožava zdravlje ljudi, potpuna besmislica.

- Došli smo u situaciju koja je totalno paradoksalna, da Albanci optužuju Vučića i svoje političare da kleče pred Vučićem dajući njemu državotvornu ulogu, a da opozicioni političari u centralnoj Srbiji se pridružuju hajci iz drugog ugla i govore kako je Vučić na etničkom principu sprovodio vakcinaciju. Jako je teško to staviti u logičku oblandu, jer logike nema nikakve - kazao je Stefanović.

Kako kaže, dobro je što su predsednik Vučić i Vlada Srbije uspeli da obezbede vakcinu i da se vakcinacija sprovodi u celoj našoj zemlji i da se nastavi.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd