Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić ogolio licemerje Prištine u 10 sekundi! TAČI PONIŽEN! Jedna zemlja otkrila bezobrazluk Albanaca (VIDEO)

Foto: RTS Printscreen/ SD ilustracija
Predsednik Srbije Vučić učestvuje na panelu "Bezbednost u JI Evropi: dva koraka napred, jedna korak nazad" u Minhenu na kojem govore i komesar EU Johanes Han i samozvani kosovski predsednik Hašim Tači, dok je moderator predsedavajući Minhenske konferencije Volfgang Išinger.

Vučić je u 10 sekundi objasnio da je licemerno kada albanski lideri iz Prištine zameraju Srbiji što se bori za povlačenje priznanja lažne države, a oni se stalno bore da druge države priznaju njihovu lažnu nezavisnost.

- Zameraju nam na primeru Madagaskara, a šta su oni radili samo godinu dana ranije? Usred dijaloga su nagovarali Madagaskar da prizna njihovu nezavisnost, stalno to rade - rekao je Vučić, a Tačiju sigurno nije bilo prijatno da to čuje, dok su i njegovi mentori ostali bez odgovora na ovo zapažanje predsednika Srbije. 

"Dajte Tačiju da pokaže gde piše to što govori! A, nećeš? Pa, naravno, kad ne piše nigde" Vučić BRUTALNO UĆUTKAO Hašima

"Dajte Tačiju da pokaže gde piše to što govori! A, nećeš? Pa, naravno, kad ne piše nigde" Vučić BRUTALNO UĆUTKAO Hašima

Vučić je rekao da misli da je pitanje Kosova, odnosa Beograda i Prištine, mnogo komplikovanije i teže od pitanja Severne Makedonije i Grčke.

- Razni su pisali o odnosima Beograda i Prištine, priča se o ljudima, sudbinama, o teritorijama, ali nije lako obuhvatiti sva ta pitanja...Ali, jedna stvar je svima nama bitna - nema rata, to je najvažnije za sve nas. Stabilnost i mir je nešto što smo postigli, To je nešto što se ne sme olako uzeti. Stalno se plašim mogućnosti da neko odmrzne taj tzv. zamrznuti konflikt u procesu dijaloga koji je u pat poziciji - rekao je on.

Srbija daje sve od sebe da se postigne kompromisno rešenje, stvarno to činimo, poručio je on.

Vučić navodi da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, te da nije povukla nijedan unilateralni potez koji bi mogao da izazove probleme i koji bi prozurokovao nestabilnost.

- Zašto smo sad u pat poziciji? Danas je 2.026 dana od usvajanja Briselskog sporazuma, on ima 15 tačaka, od 7 -15 su bile obaveze Srbije, 100 odsto toga smo toga ispunili - učestvovali na lokalnim izborima, dobili su pozivni broj, rešili smo pitanje pravosuđa, policije. Oni su imali samo jednu - ZSO i danas je 2.026 dana da nisu ispunili nsista - rekao je on.

Nisu uspeli sa uključivanjem u Unesko i Interpol, pa su onda su nametnuli necivilizovane takse protiv Srbije iako su usvojili sva pravila Cefta.

- Sada je 102 dana od nametanja tih taksi, uprkos međuanrodnom pritisku, EU, Rusije, Kine, SAD - oni nisu rešili to pitanje, vrlo su tvrdoglavi i uvek kažu - uradićemo to kad priznaju nezavisnost Kosova - naveo je on.

Podrška za LAŽNU DRŽAVU pravo iz Zagreba: Srbima UDARIO takse, a Hrvate MOLI da ulažu

Podrška za LAŽNU DRŽAVU pravo iz Zagreba: Srbima UDARIO takse, a Hrvate MOLI da ulažu

Šta se desilo, zapitao je - Srbija nije reagovala, nismo nametali recipročne mere, ali se suočavamo sa novom paltformom koju je usvojila tzv. kosovska vlada, platformu koja je protiv dijaloga. Taj dokument, navodi, precizira da Kosovo treba da čuva teritorijalni integritet koji je nepovrediv, neotuđiv i nerazdvojiv i istovremeno Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova i štaviše da se saglasi sa formiranjem tribunala za Srbe. 

- Sledi moje pitanje - kad kažu da smo bliži sporazumu, ja onda kažem - Priština priča, ali ne radi ono što priča. Zašto je potrebna Srbija u dijalogu kad samo čekaju naš potpis, ako će da dobiju sve, a mi da izgubimo sve. Da li mislite da će tako da se desi? Pa, neće - poručio je Vučić.

Podsetio je na svoju poslednju posetu Kosovu i Metohiji i rekao da su mu to bila najteža dva dana u životu, jer su mu tamo žvizdali i skoro ga napali, ali i da je imao hrabrosti da svom narodu kaže da je mir postao najvažnije pitanje za Sbriju.

Ponovio je da je Srbija ekonomski stabilna, sa stopom privrednog rasta od 4,4 odsto, uz smanjen javni dug, manju nezaposlenost... i istakao da je ono što sve to može da ugrozi, upravo odnos sa Prištinom.

- Učinićemo sve što je do nas da se postigne kompromisno rešenje, koje neće biti jednostrana kapitulacija Srbije - naglasio je predsednik Vučić.

MILO PAO TAČIJU U ZAGRLJAJ: Sastali se u Minhenu da bi pričali o Srbiji (VIDEO)

MILO PAO TAČIJU U ZAGRLJAJ: Sastali se u Minhenu da bi pričali o Srbiji (VIDEO)

On je poručio da, ako Priština želi da nastavi dijalog, Beograd stoji na raspolaganju, ne samo EU, već i Albancima i Srbima, jer je najvažnije pitanje - način na koji ćemo razviti odnose Srba i Albanija.

To je, kaže, ono što je ponovio Tačiju 100 puta - da je Beograd spreman da nastavi dijalog i da čeka Prištinu.

- Čuo sam obećanje na desetine puta do sada da će povući takse. To se nije desilo. Nisam optimista, ali ukoliko radimo svi zajedno, marljivo i ozbiljno, ne odbacujem mogućnost da ćemo doći do kompromisa. Međuti, danas se nalazimo veoma daleko - rekao je Vučić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd