fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆ U MINHENU: Albanci hvataju političare KAO LASOM, ne možete da se okrenete a da ih ne sretnete. Jedino od mene BEŽE

Foto: YoutubePrintscreen/Tanjug News Agency official
Predsednik Srbije se obratio iz Nemačke

Beograd i Priština su stotinama hiljada milja daleko od sporazuma, a kosovski Albanci simuliraju nekakvu realnost koja ne postoji, a dobar deo međunarodne zajednice se pravi da to ne vidi, utisak je koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić stekao iz niza razgovora i kontakata sa zvaničnicima u Minhenu, tokom konferencije o bezbednosti.

- Neko nije potpuno iskren - rekao je Vučić novinarima i dodao da zapravo nije razočaran, iako, možda, tako zvuči, jer, kaže, nije ni očekivao suštinski drugačiji pristup od zemalja koje su priznale kosovsku nezavinost.

Podrška za LAŽNU DRŽAVU pravo iz Zagreba: Srbima UDARIO takse, a Hrvate MOLI da ulažu

Podrška za LAŽNU DRŽAVU pravo iz Zagreba: Srbima UDARIO takse, a Hrvate MOLI da ulažu

Svi govore, objasnio je, o potrebi ukidanja taksi na robu iz Srbije, ali, konstatuje, takse i dalje postoje.

- Jedino što smo čuli ovde po tom pitanju je – ''hvala vam, Srbi, što ne uvodite recipročne mere'' - preneo je predsednik Srbije.

Što se tiče kosovskih Albanaca, oni, kaže predsednik Vučić, izvode već mesecima trik –Haradinaj merama stiče unutrašnju popularnost, a Tači obezbeđuje međuanarodnu podršku tako što govori kako ćemo postići sporazum za tri, za šest meseci, samo što nismo... Zašto to rade, jasno je, kaže predsednik – ako sporazuma ne bude, Albanci će reći da su govorili o sporazumu, a da su Srbi protiv, jer sve vreme govore da je sporazum daleko i da ga neće biti, što, istakao je Vučić, i jeste istina.

- Stotinak hiljada milja smo daleko od bilo kakvog sporazuma - kaže Vučić, a sve ostalo je, prema njegovom utisku, simuliranje u kojem učestvuje i deo međunarodne zajednice, koji i u Minhenu otvara prostor delegaciji Prištine, u kojoj ima izuzetno mnogo ljudi, koji okolo lobiraju i pričaju svoju priču.

TAČI PODVIO REP I SLUŠA GAZDE IZ AMERIKE: Objavio KADA će doći do sporazuma Beograda i Prištine! (FOTO)

TAČI PODVIO REP I SLUŠA GAZDE IZ AMERIKE: Objavio KADA će doći do sporazuma Beograda i Prištine! (FOTO)

"Neograničena sredstva Prištine za lobiranje"

Vučić kaže da je ovu sliku preneo i šefovima nemačke i ruske diplomatije, Hajko Masu i Sergeju Lavrovu, kao i ostalim zvaničnicima, uključujući Federiku Mogerini, američkog senatora Rona Džonsona i ostale sa kojima je razgovarao u Minhenu i kojima je izneo poziciju Srbije.

Vučić, koji će danas popodne na jednom panelu sučeliti stavove sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, kaže da je to gotovo neverovatno u kom broju su u Minhenu prisutni predstavnici Prištine, koji očito imaju neograničena sredstva za ovakva lobiranja, a koji su izgubili svaku vrstu pristojnosti i diplomatske kulture, a neki, poput Ukrajinaca, im organizuju radne ručkove sa uticajnim političarima.

Kosovskih Albanaca ima u Minehenu, kaže Vučić, izvinjavajući se na izrazu, kojim ne želi ništa ružno da kaže, "kao kusih pasa" i da jedino od njega beže, dok sve ostale hvataju "kao lasom" po hodnicima.

- Ne možete da se okrenete, a da ih ne sretnete po hodnicima - dodao je Vučić.

MILO PAO TAČIJU U ZAGRLJAJ: Sastali se u Minhenu da bi pričali o Srbiji (VIDEO)

MILO PAO TAČIJU U ZAGRLJAJ: Sastali se u Minhenu da bi pričali o Srbiji (VIDEO)

Predsednik se osvrnuo i na platformu za pregovore koju je vlada u Prištini usvojila i posledila skupštini, a po kojoj Srbija treba sa svim njihovim zahtevima da se saglasi, i da ih prizna, i da uđu u UN, a mi da dobijemo sud za Srbe i da Priština prizna Beograd.

- Ljudi, jeste li ludi, jeste li bunike jeli? Da se Srbija saglasi sa svim tim, da uđete UN, a da ono što mi dobijemo bude da Priština prizna Beograd i mi treba da budemo srećni, da trčimo od sreće? - zapitao je Vučić i rekao da će Srbija morati da reaguje na ono što Albanci rade.

Srbija želi kompromisno rešenje, "ali sam uplašen", kaže Vučić, da bi Prištini "još neke groznije ideje mogle da padnu na pamet".

- Ovde ne zarezuju nikoga, imaju svoja posla. Šta da na to kažete? - primetio je Vučić.

DALEKO SMO OD SPORAZUMA, oni UOPŠTE NISU ISKRENI! Vučić otkrio PRLJAVI TRIK kojim se služe Haradinaj i Tači

DALEKO SMO OD SPORAZUMA, oni UOPŠTE NISU ISKRENI! Vučić otkrio PRLJAVI TRIK kojim se služe Haradinaj i Tači

Merkelova poručila da će "Severni tok" opstati

Vučić je komentarisao i govor nemačke kancelarke Angele Merkel na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. Rekao je da je bio interesantan, pre svega zato što je definisao ne samo nemačku politiku, već i politiku Evrope u narednom periodu.

- U govoru je zauzela oštar stav prema Rusiji, ali i relativno oštar stav prema SAD, za šta je dobila ovacije u sali - preneo je predsednik novinarima.

Istakao je da je govorila i o "Severnom toku" i poručila da če "Severni tok opstati", te napravila paralelu sa vremenom Hladnog rata, kada su i Istočna i Zapadna Nemačka dobijale ruski gas i upitala – Ako smo mogli u vreme Hladnog rata i najlošijih odnosa, zašto ne bismo mogli i danas?

- To je naišlo na žestoku kritiku dela američkih i britanskih medija, koji su posle obraćanja pripremljeni došli na njenu diskusiju sa Išingerom, jer oni govore da je Severni tok 2 ''vanzemaljac'' koji će razoriti evroatlantske integracije- rekao je srpski predsednik.

Rama izjavom zapalio ceo Balkan! OTKRIO ALBANSKI PLAN A! Prisvaja lažnu državu Kosovo i traži deo Grčke?!

Rama izjavom zapalio ceo Balkan! OTKRIO ALBANSKI PLAN A! Prisvaja lažnu državu Kosovo i traži deo Grčke?!

Istakao je da je Merkelova ostala čvrsta u stavu da osuđuje Rusiju zbog Ukrajine, ali da ni slučajno neće dozvoliti da Severni tok ne bude sproveden u delo.

To je, istakao je važno i za Srbiju zbog izgradnje "Turskog toka", jer, kako kaže, ne veruje da mogu da postoje dvostrki standardi.

- To je onda važno za nas, industrijalizaciju i napredak Srbije u ekonomskom smislu, smanjenje nezaposlenosti i dalje povećanje životnog standarda - rekao je Vučić i podsetio da je Srbija zabeležila rast od 4,4 odsto, kao i da četiri godime imamo suficit u budžetu.

Vučić je dodao da je sinoć kasno, oko pola jedanaest, razgovarao sa evropskom komesarkom Federikom Mogerini, a nešto pre toga sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

- Orban je i posle posete državnog sekretara SAD Majka Pompea mogu da kažem ostao čvrsto opredeljen za podršku izgradnje gasovoda koji povezuje Bugarsku, Srbiju i Mađarsku u tzv. Turskom toku. I hvala našim mađarskim prijateljima što poštuju i razumeju i potrebe Srbije - poručio je Vučić.

ŽELE PROPAST SRBIJE Šiptari se raduju poslu koji im završavaju Boško i njegovi neodgovorni sledbenici!

ŽELE PROPAST SRBIJE Šiptari se raduju poslu koji im završavaju Boško i njegovi neodgovorni sledbenici!

O protestima

Predsednik se osvrnuo i na proteste u Srbiji navodeći da na mirne proteste gleda kao na meru demokratičnosti.

O "Ugovoru s narodom", dokumentu opozicije, kaže da je to skup gluposti: "Pročitao sam ga. Prethodni je još imao nekog smisla, samo što su sve slagali, a ovo je besmisleno, prazna ljuštura, to su sastavili oni koji su oljačkali i razorili Srbiju".

Rekao je da Srbija ima važnijih problema od "neozbiljnih ljudi kao kao što su Đilas, Jeremić i Obradović", dodajući da oni nikad neće moći da pobede u Srbiji.

Na pitanje o procenama da Amerikanci žele da izazovu haos u Srbiji, Vučić kaže da ne želi da u to ulazi i da ne misli da je to naročito značajno.

- Ne bih sebi da pridajem preveliki značaj, ali, ako je volja naroda toliko jasna i tako snažna, kad imate četiri ili pet puta više glasova od drugoplasiranog, besmisleno je govoriti o bilo čemu drugom - rekao je Vučić.

RAZDOR IZMEĐU TAČIJA I HARADINAJA: Pacolijevim privatnim avionom stigli u Minhen, a odvojeno se sastali sa Hanom

RAZDOR IZMEĐU TAČIJA I HARADINAJA: Pacolijevim privatnim avionom stigli u Minhen, a odvojeno se sastali sa Hanom

Važno je, smatra, "da mi pokažemo našu demokratičnost, poštovanje prema onima koji drugačije misle". Navodi da se to u Srbiji radi bolje nego u nekim drugim zemljama čija je domokratija starija.

Smatra da u Srbiji nema nikakvog haosa, da oni koji protestuju mogu to da rade kad god i gde god hoće, a da država jedino neće dozvoliti nikakvo nasilje.

Vučić je učestvovati na panel diskusiji "Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedan korak nazad", na kojoj će, ističe, kao i uvek do sada, "bez dlake na jeziku", govoriti o odnosima Beograda i Prištine i razjasniti da Beograd nije napravio nijedan korak nazad.

SMRTNA KAZNA ZA SRBIJU?! Skrivena fusnota u platformi Prištine: Haradinaj traži PENZIJU! DVE MILIJARDE EVRA za zločince OVK

SMRTNA KAZNA ZA SRBIJU?! Skrivena fusnota u platformi Prištine: Haradinaj traži PENZIJU! DVE MILIJARDE EVRA za zločince OVK

Upitan šta će reći danas na panelu i mogu li se odnosi Beograda i Prištine okarakterisati nazivom diskusije – dva koraka napred, jedan korak nazad, predsednik je rekao da bi te odnose okarakterisao obrnuto - korak napred, a dva nazad.

- Nisam neko ko plače, kuka i optužuje drugu stranu za sve, ali pri svemu tome nijedan od tih koraka nazad nije napravio Beograd, i Srbija. To ću, naravno, reći. Nemam dlake na jeziku, uvek govorim istinu. Nekada sam manje, nekada više uspešan, ali uvek govorim istinu - istakao je Vučić u izjavi novinarima.

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 10 Pogledaj sve komentare
Gospodja Ministarka's picture

Gospodja Ministarka

Albanci se samo šunja je kroz institucije Evrope i hvataju političare i za ćoškova i predlažu im svoje viđenje problema sa Kosovom koja se nimalo ne poklapa sa našim.

0 | 0
Mare's picture

Mare

Prištinski političari ponašaju se kao da žive na divljem zapadu.

0 | 0
Darko's picture

Darko

Ponizavaju se kao i do sada i neka ne misle da je ovo put do uspeha.

0 | 0
Visnja's picture

Visnja

Resenje se moze postici ukliko se postuju medjunarodni sporazumi.

0 | 0
Ina's picture

Ina

Albanci sve rade po instrukcijama Amerike

0 | 0
Ina's picture

Ina

Albanci sve rade po instrukcijama Amerike

0 | 0
Sara's picture

Sara

Albanci su dno dna!

0 | 0
Maja's picture

Maja

Albanci se samo trpaju na silu

0 | 0
dex's picture

dex

Albanci su u panici jer im nista ne polazi za rukom,takse moraju da ukinu a ne znaju kako ce siptari odreagovari,mnoge zemlje povlace priznanje...

0 | 0
Olga's picture

Olga

Albance je strah da se suoce sa Vucicem.

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
4 Beograd