fbpx
Skip to main content
Hašim Tači

ZLOČINAC NE ODUSTAJE NI U 2019. GODINI! Tači bi da krene u OTIMANJE SRBIJE: Želi i CELU PREŠEVSKU dolinu u svom posedu!

Foto: Profimedia/ilustracija
Samozvani predsednik tzv. države Kosovo Hašim Tači govorio je o sporazumu Beograda i Prištine, čije konture, kako je rekao, još ne postoje.

On je izjavio da taj sporazum svim stranama treba da donese osećaj pobede - ne samo Kosovu već i Srbiji i međunarodnoj zajednici.

Tači je u intervjuu za prištinsku "Epoku e re" ponovio da je ključna tačka tog sporazuma priznanje kosovske nezavisnosti od Beograda i "stolica" za Prištinu u UN. 

Dodao je da tim dokumentom treba da budu, kako kaže, definisana i sva druga "otvorena pitanja između dve zemlje". 

ALBANCI OPET PROVOCIRAJU! Zločinac Tači IZDAO NAREĐENJE! "Hapšenje Marka Đurića na Kosovu - akcija GODINE!"

- Sporazum bi trebalo da bude takav da se sve strane osećaju pobednički u ovom procesu, ne samo na Kosovu već i u Srbiji, kao i u međunarodnoj zajednici. Ja sam tražio da se u ovaj proces uključi Preševska dolina i da se Preševo, Medveđa i Bujanovac priključe Kosovu - naveo je Tači. 

Kfor
Foto: Profimedia

On, međutim, nije odgovorio na direktno pitanje da li će sporazumom sever Kosova dobiti neku vrstu autonomije ili će pripasti Srbiji. 

- Cilj sporazuma je da bude konačan i Kosovu i regionu treba da donese trajni mir i stabilnost. Bilo koja druga formula koja krši državnost i stabilnost države Kosovo, kao što je zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, nije rešenje u interesu Kosova ili mira u regionu - naveo je Tači. 

Zločinac opet izmišlja: Haradinaj tvrdi da je na prelazu Merdare uhapšen Srbin i da ga ispituje BIA

Prema njegovim rečima, najizazovnija tačka sporazuma da se "obe strane osećaju pobednički". 

Ocenivši da će postizanje sporazuma s Beogradom biti jedno od naznačajnijih pitanja u ovoj godini, Tači kaže da je s tim u vezi vidljiv “novi zamah” i u međunarodnoj zajednici da se reše otvorena pitanja između “zemalja Balkana”. 

Kosovo
Foto: Profimedia

Nakon potpisivanja Prespanskog sporazuma između Atine i Skoplja, koji je nakon dve decenije doneo rešenje za spor oko imena Makedonije, u fokusu je sporazum između Beograda i Prištine. 

Nakon što je, kako kaže, međunarodna zajednca postala jasnija u svojim porukama, Tači očekuje da će i opozicione stranke uskoro preuzeti ulogu koja im pripada u “ovom istorijskom procesu za Kosovo”. 

"NEOOTOMANIZAM" NA KOSOVU?! Velika bura u javnosti zbog DŽAMIJE koju Turci žele da SAGRADE U PRIŠTINI!

- Kontura sporazuma nema - kaže Tači, koji je ponovo ocenio ohrabrujućim pismo američkog predsednika Donalda Trampa, koji je, podseća, rekao da bi sporazum trebalo potpisati do proleća. 

- Štaviše, u pismu piše kako bi bilo tragično da propustimo ovu priliku, jer ko zna kada će nam se ukazati nova - naveo je Tači i dodao da smatra da stoga Trampovo pismo treba shvatiti ozbiljno i delovati u skladu s njim. 

U slučaju nepostizanja sporazuma, kaže, evropska budućnost Beograda i Prištine bila bi dovedena u pitanje i nijedan investitor ne bi ulagao ni u Srbiji ni na Kosovu.

DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd